Keuken: indiaas

47 Recepten

Recepten uit de Indiase keuken


Barfi - Indiase zoetigheid

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.


Eiercurry met kokos

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een vegetarische eiercurry met kokos, tomaten en veel kruiden staat binnen 40 minuten op tafel. Een heerlijke curry zonder kokosmelk, een keer totaal niet anders dan je zou verwachten.


Kokosrijst

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze kokosrijst is geïnspireerd door het Indiase gerecht 'thenga choru', maar dan met enkel makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Een heerlijk bijgerecht bij curry's.


Raita - Indiase yoghurtdip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.


Mango lassi

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze mango lassi is ijskoud het allerlekkerste tijdens een warme dag. Zoete mango met frisse yoghurt en de warme smaak van kardemom is de perfecte combinatie!


Groenten curry

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een groenten curry is een heerlijke vegetarische maaltijd, zonder curry pasta en bomvol kruiden! De groenten worden geroosterd waardoor ze nog smaakvoller zijn.


Zelf chapati maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Chapati is een Indiaas platbrood van volkorenmeel en is makkelijk te maken met 3 ingrediënten. Net zoals naan is dit brood warm het allerlekkerste bij een heerlijke curry of ander Indiaas gerecht.


Indiase ingelegde uien

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Zoetzure uien zijn fantastisch bij vele soorten gerechten. Deze Indiase ingelegde uien zijn een krachtige smaakmaker door het gebruik van kruiden.


Indiase jackfruit koekjes

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Indiase jackfruit koekjes zijn ontzettend kruidig en hebben een beetje de structuur van viskoekjes, maar dan vegan! Een heerlijke snack of bijgerecht, extra lekker met muntchutney.


Indiase kipspiesjes uit de oven

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze Indiase kipspiesjes zijn super mals en zijdezacht door de kruidige marinade met o.a. yoghurt. Lekker uit de oven of van de barbecue.


Paratha - Indiaas platbrood

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Paratha is ook wel te omschrijven als gelaagd platbrood, omdat de dunne laagjes dit brood juist zo lekker maakt! Een makkelijk en heerlijk Indiaas platbrood.


Vindaloo

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een vindaloo curry wordt gemaakt met varkensvlees en heel veel kruiden en dat maakt deze curry extra lekker. Een populaire curry met knoflook, gember en meer.


Kip biryani

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Biryani is misschien het beste te omschrijven als een soort Indiase paella. Deze kip biryani zit boordevol kruiden, rijst, nootjes en gemarineerde kip.


Vegetarische kikkererwten masala

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze vegetarische kikkererwten masala is heerlijk kruidig en staat in iets meer dan een half uur op tafel. Extra lekker met rijst, naan en/of papadums.


Kalkoen tandoori spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze kalkoen tandoori spiesjes zijn het allerlekkerste van de barbecue, maar in de grill pan kan ook. Heerlijke gemarineerde stukjes kalkoen, een extra mals stukje vlees!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere chicken 65 - indiase gefrituurde kip ? Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.

Ingrediënten


  • 500 gram kipdijfilets
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 cm verse gember
  • 7 knoflooktenen
  • 3 theelepels gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 4 theelepels Kashmiri chilipoeder
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels rijstmeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 groene rawit pepertjes
  • 15 kerrieblaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • olie om te frituren

Bereiding

(8)
1
Dit recept voor Indiase gefrituurde kip (chicken 65) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
2
Pel 3 knoflooktenen en schil 3 cm gember. Pureer de gember en knoflook tot een gladde pasta, voeg eventueel een beetje olie toe om de pasta gladder te maken.
3
Zorg ervoor dat de kipdijfilets zonder vel zijn en snijd de kip in stukjes. Meng de kip samen met de gember-knoflookpasta, 4 eetlepels Griekse yoghurt,1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel komijn, 4 theelepel Kashmiri chili en 2 theelepels zout.
4
Meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade en laat minimaal een half uur marineren.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.