Barfi - Indiase zoetigheid
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Barfi - Indiase zoetigheid veganistisch

Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.

40 minuten
6 personen
Barfi - Indiase zoetigheid ingrediënten
Recept barfi - indiase zoetigheid

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Bekleed een vierkante bakvorm met huishoudfolie.

Hak de pistache en cashewnoten grof en bak deze mooi goudbruin in een bakpan. Haal deze uit de pan en verhit 120 ml water samen met 150 gram suiker in de bakpan.

Verwarm tot het meeste water is verdampt en de suiker een mooie siroop is geworden.

Barfi - Indiase zoetigheid
Barfi - Indiase zoetigheid

De barfi (Indiase zoetigheid) afmaken – 20 minuten + wachttijd

Rasp ondertussen 250 gram verse kokos.

Roer de verse kokos door de siroop samen met ¼e theelepel gemalen kardemom. Laat het kokosmengsel verder indikken tot het niet meer uit elkaar valt.

Roer de pistache en cashew door het mengsel en druk dit in een vierkante bakvorm bekleed met huishoudfolie.

Zet de bakvorm het liefst de hele nacht in de koelkast en laat de barfi stevig worden. Snijd de barfi in vierkantjes, geniet ervan!

Tips!

Kan ik ook andere kokos gebruiken?

Je kunt behalve zelf verse kokos raspen ook gedroogde geraspte kokos gebruiken, de smaak en textuur zullen hierdoor wel veranderen.

Hoort er melk in barfi?

In de meeste varianten van barfi (burfi) wordt gebruik gemaakt van melk, melkpoeder en/of gecondenseerde melk. Deze versie is met suikersiroop voor een lactosevrije en makkelijke barfi.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
291.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.77 g
25.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.31 g
13.16 g
Eiwitten
2.26 g
Vezels
6.48 g
Natrium
12.85 mg
Mineralen
Ijzer
1.14 mg
Calcium
11.67 mg
Magnesium
24.16 mg
Kalium
24.16 mg
Fosfor
56.4 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.33 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
0.34 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.51 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
0.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Barfi - Indiase zoetigheid"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.