Een heerlijke Indiase kip Korma zonder yoghurt en dus lactosevrij. Extra kokosmelk geeft deze curry een volle smaak. Lekker met kruiden en amandelen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof. Je kunt voor een mildere versie eventueel de zaadlijsten van de rode peper verwijderen.
Gebruik een (kleine) blender of eventueel een vijzel om een pasta te maken van de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg hier dan ook een eetlepel geraspte kokos aan toe.
Plaats de amandelen of cashewnoten in kokend water voor minimaal een kwartier. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets of kippendijen en snijd deze dan in blokjes.
Als je een tomaat gebruik dien je het kroontje te verwijderen en de tomaat in stukken te snijden.
Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een bakpan en fruit de rode peperpasta enkele minuten aan. Bak dan ook de kipblokjes enkele minuten mee en voeg dan de tomatenstukken of passata toe.
Laat dit enkele minuten sudderen en pureer ondertussen de amandelen of cashewnoten. Je kunt hier dezelfde blender voor gebruiken als waar je de peperpasta in hebt gemaakt.
Voeg de garam masala samen met kurkuma en gemalen koriander toe en voeg hierna ook de gemalen noten toe. Bak alles nog enkele minuten langer en schenk de kokosmelk erbij.
Laat het geheel nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, naan en sperziebonen uit de wok. Eet smakelijk!
Wat is lekker bij kip korma?
Kip korma is lekker met sperziebonen (gekookt of uit de wok), rijst en platbrood, bijvoorbeeld naan, chapati of paratha.
Kan ik verse kurkuma gebruiken?
Je kunt gemalen kurkuma vervangen door verse kurkuma. Gebruik deze op dezelfde manier als verse gember, eerst schillen en daarna raspen. Let wel op, want de kurkuma zal snel gele vlekken maken.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.