Een heerlijke Indiase kip Korma zonder yoghurt en dus lactosevrij. Extra kokosmelk geeft deze curry een volle smaak. Lekker met kruiden en amandelen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-kip-korma
Zoals er elke maand de foodblogswap is, zo is er ook iets soortgelijks op instagram (swiepswoepswap). Deze maand kreeg ik een blog toegewezen die ik nog niet kende, daarvan heb ik de kip korma gekozen en daar mijn eigen draai aan gegeven. Een blijvertje wat ons betreft, ontzettend lekker!
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof. Je kunt voor een mildere versie eventueel de zaadlijsten van de rode peper verwijderen.
Gebruik een (kleine) blender of eventueel een vijzel om een pasta te maken van de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg hier dan ook een eetlepel geraspte kokos aan toe.
Plaats de amandelen of cashewnoten in kokend water voor minimaal een kwartier. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets of kippendijen en snijd deze dan in blokjes.
Als je een tomaat gebruik dien je het kroontje te verwijderen en de tomaat in stukken te snijden.
Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een bakpan en fruit de rode peperpasta enkele minuten aan. Bak dan ook de kipblokjes enkele minuten mee en voeg dan de tomatenstukken of passata toe.
Laat dit enkele minuten sudderen en pureer ondertussen de amandelen of cashewnoten. Je kunt hier dezelfde blender voor gebruiken als waar je de peperpasta in hebt gemaakt.
Voeg de garam masala samen met kurkuma en gemalen koriander toe en voeg hierna ook de gemalen noten toe. Bak alles nog enkele minuten langer en schenk dan de kokosmelk erbij.
Laat het geheel nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, naan en sperziebonen uit de wok. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.