Ohmydish.nl


Indiase kip Korma

Een heerlijke Indiase kip Korma zonder yoghurt en dus lactosevrij. Extra kokosmelk geeft deze curry een volle smaak. Lekker met kruiden en amandelen.

Indiase kip Korma
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Indiase kip Korma

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram kip, je kunt kipfilet of kippendijen gebruiken
  • 100 ml passata of 1 tomaat
  • 1 ui
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 rode chili peper
  • snuf nootmuskaat
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 100 gram amandelen of cashewnoten, je kunt ook een mix van beide gebruiken
  • 125 ml kokosmelk
  • rijst, naan en sperziebonen om erbij te serveren
Indiase kip Korma ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • (kleine) blender of vijzel
  • kleine kom
  • waterkoker
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-kip-korma


Zoals er elke maand de foodblogswap is, zo is er ook iets soortgelijks op instagram (swiepswoepswap). Deze maand kreeg ik een blog toegewezen die ik nog niet kende, daarvan heb ik de kip korma gekozen en daar mijn eigen draai aan gegeven. Een blijvertje wat ons betreft, ontzettend lekker!

Voorbereiding -- 30 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof. Je kunt voor een mildere versie eventueel de zaadlijsten van de rode peper verwijderen. Gebruik een (kleine) blender of eventueel een vijzel om een pasta te maken van de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg hier dan ook een eetlepel geraspte kokos aan toe.

Plaats de amandelen of cashewnoten in kokend water voor minimaal een kwartier. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets of kippendijen en snijd deze dan in blokjes. Als je een tomaat gebruik dien je het kroontje te verwijderen en de tomaat in stukken te snijden.

Indiase kip korma Indiase kip korma

Indiase kip Korma afmaken -- 20 minuten

Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een bakpan en fruit de rode peperpasta enkele minuten aan. Bak dan ook de kipblokjes enkele minuten mee en voeg dan de tomatenstukken of passata toe. Laat dit enkele minuten sudderen en pureer ondertussen de amandelen of cashewnoten. Je kunt hier dezelfde blender voor gebruiken als waar je de peperpasta in hebt gemaakt.

Voeg de garam masala samen met kurkuma en gemalen koriander toe en voeg hierna ook de gemalen noten toe. Bak alles nog enkele minuten langer en schenk dan de kokosmelk erbij. Laat het geheel nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveer bijvoorbeeld met rijst, naan en sperziebonen uit de wok. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mandarijnentaart
Volgend recept →
Mexicaanse tomatensalsa

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.