Deze airfryer samosa's zijn heerlijk krokant, zonder ze te frituren. Overheerlijke Indiase snacks, deeg gevuld met een vulling van o.a. aardappel en erwten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/airfryer-samosas
Het idee om de samosa's in de airfryer te maken ipv frituren komt van mijn goede kennis Paulami. Ik heb haar recept een beetje aangepast, maar voel je vrij om verse koriander toe te voegen als jij dit wel lekker vindt.
Maak ondertussen het deeg door de bloem, zout en olie met elkaar te mengen. Voeg steeds een eetlepel water toe tot je een deegbal kunt vormen. Kneed het deeg, met de hand of mixer, tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat of plakkerig is. Laat de deegbal ongeveer een kwartier rusten.
Schil de gember en rasp deze fijn. Verwarm een beetje olie in een kleine bakpan en bak hierin de gember, kurkuma, garam masala en chili poeder ongeveer 2 minuten. Voeg de aardappels toe aan de kruiden. Breng de vulling op smaak met zout en zet opzij om te laten afkoelen.
Airfryer samosa's
Samosas maken 1
Samosas maken 2
Samosas maken 3
Samosas maken 4
Samosas maken 5
Samosas maken 6
Samosas maken 7
Je kunt de samosa's frituren, maar deze versie is gemaakt in de airfryer. Besmeer de helft van de samosa's met olie en leg ze in de bakplaat van de airfryer. De hoeveelheid samosa's past niet tegelijk, dus bakte ik ze in 2 delen. Bak de samosa's mooi goudbruin en krokant op 185 graden Celsius voor 18 minuten.
Serveer met een chutney, zoals deze tamarinde-tomaat chutney. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.