Ohmydish.nl


Airfryer samosa's

Deze airfryer samosa's zijn heerlijk krokant, zonder ze te frituren. Overheerlijke Indiase snacks, deeg gevuld met een vulling van o.a. aardappel en erwten.

Airfryer samosa's
1 uur 15 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Airfryer samosa's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten deeg

  • 300 gram bloem
  • halve theelepel zout
  • 1,5e eetlepel neutrale olie (b.v. zonnebloemolie)
  • water

Ingrediënten vulling

  • 5 middelgrote aardappelen
  • 150 gram (diepvries) erwten
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • halve theelepel kurkuma
  • halve theelepel garam masala
  • halve theelepel chili poeder
  • zout naar smaak
  • neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • chutney om erbij te serveren
Airfryer samosa's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • kleine pan
  • aardappelstamper
  • fijne rasp
  • kleine bakpan
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • klein mesje
  • airfryer, oven of friteuse

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/airfryer-samosas


Het idee om de samosa's in de airfryer te maken ipv frituren komt van mijn goede kennis Paulami. Ik heb haar recept een beetje aangepast, maar voel je vrij om verse koriander toe te voegen als jij dit wel lekker vindt.

Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook deze gaar. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken. Giet de aardappels dan af en pureer deze grof met een aardappelstamper. Roer de (diepvries) erwten erdoorheen als de aardappels nog warm zijn.

Maak ondertussen het deeg door de bloem, zout en olie met elkaar te mengen. Voeg steeds een eetlepel water toe tot je een deegbal kunt vormen. Kneed het deeg, met de hand of mixer, tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat of plakkerig is. Laat de deegbal ongeveer een kwartier rusten.

Schil de gember en rasp deze fijn. Verwarm een beetje olie in een kleine bakpan en bak hierin de gember, kurkuma, garam masala en chili poeder ongeveer 2 minuten. Voeg de aardappels toe aan de kruiden. Breng de vulling op smaak met zout en zet opzij om te laten afkoelen.

Airfryer samosa's Airfryer samosa's

Airfryer samosa's afmaken -- 45 minuten

Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Verdeel het deeg in gelijke delen en rol elk klein bolletje uit tot een rondje van ongeveer 12 cm. Snijd elk rondje door de helft en leg deze met de snijkant boven voor je neer. Vouw een hoekje naar beneden, maak dat randje nat en plak de linker hoek hieraan om een kegel te maken. Schep hier een lepel vulling in, maak de binnenkant van de randjes nat en druk deze vervolgens goed dicht. Leg elke samosa op een bord met een klein beetje bloem om plakken te voorkomen. Herhaal tot al het deeg en vulling gebruikt is.

Samosas maken 1 Samosas maken 1

Samosas maken 2 Samosas maken 2

Samosas maken 3 Samosas maken 3

Samosas maken 4 Samosas maken 4

Samosas maken 5 Samosas maken 5

Samosas maken 6 Samosas maken 6

Samosas maken 7 Samosas maken 7

Je kunt de samosa's frituren, maar deze versie is gemaakt in de airfryer. Besmeer de helft van de samosa's met olie en leg ze in de bakplaat van de airfryer. De hoeveelheid samosa's past niet tegelijk, dus bakte ik ze in 2 delen. Bak de samosa's mooi goudbruin en krokant op 185 graden Celsius voor 18 minuten.

Serveer met een chutney, zoals deze tamarinde-tomaat chutney. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Steak tartaar

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.