Vegetarische kikkererwten masala

(18)

Deze vegetarische kikkererwten masala is heerlijk kruidig en staat in iets meer dan een half uur op tafel. Extra lekker met rijst, naan en/of papadums.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische kikkererwten masala

Ingrediënten


  • 400 gram kikkererwten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 2 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 200 ml room
  • 200 ml naturel (Griekse) yoghurt
  • halve limoen
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • rijst en naan of papadums om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • fijne rasp
  • vergiet of zeef
  • diepe bakpan
  • houten lepel

Vegetarische kikkererwten masala Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-kikkererwten-masala


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. 

Schil de gemberwortel, dit kun je het beste met een lepel doen. Rasp de gember vervolgens fijn. Verwijder voor een mildere versie de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. 

Spoel de kikkererwten af met koud water en laat deze vervolgens uitlekken.

Vegetarische kikkererwten masala
Vegetarische kikkererwten masala

Vegetarische kikkererwten masala afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg de paprika, rode peper en gember toe en na enkele minuten ook alle kruiden.

Bak de tomatenpuree nog kort mee. Voeg dan de kikkererwten toe samen met de room en yoghurt. Roer goed en verwarm nog enkele minuten.

Breng op smaak met het sap van een halve limoen. Serveer bijvoorbeeld met rijst en papadums of naan en garneer met verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2022


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Vegetarische kikkererwten masala: Veel gestelde vragen

Kan ik extra groenten toevoegen aan deze curry?

Je kunt bijvoorbeeld kleine bloemkoolroosjes toevoegen aan deze curry.

Kan ik deze kikkererwten masala ook vegan maken?

Voeg in plaats van room en yoghurt bijvoorbeeld kokosmelk toe voor een vegan kikkererwten masala.

0 reacties op Vegetarische kikkererwten masala

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.