Deze vegetarische kikkererwten masala is heerlijk kruidig en staat in iets meer dan een half uur op tafel. Extra lekker met rijst, naan en/of papadums.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
Schil de gemberwortel, dit kun je het beste met een lepel doen. Rasp de gember vervolgens fijn. Verwijder voor een mildere versie de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
Spoel de kikkererwten af met koud water en laat deze vervolgens uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg de paprika, rode peper en gember toe en na enkele minuten ook alle kruiden.
Bak de tomatenpuree nog kort mee. Voeg dan de kikkererwten toe samen met de room en yoghurt. Roer goed en verwarm nog enkele minuten.
Breng op smaak met het sap van een halve limoen. Serveer bijvoorbeeld met rijst en papadums of naan en garneer met verse peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Kan ik extra groenten toevoegen aan deze curry?
Je kunt bijvoorbeeld kleine bloemkoolroosjes toevoegen aan deze curry.
Kan ik deze kikkererwten masala ook vegan maken?
Voeg in plaats van room en yoghurt bijvoorbeeld kokosmelk toe voor een vegan kikkererwten masala.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.