Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept voor Indiase gefrituurde kip (chicken 65) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Pel 3 knoflooktenen en schil 3 cm gember. Pureer de gember en knoflook tot een gladde pasta, voeg eventueel een beetje olie toe om de pasta gladder te maken.
Zorg ervoor dat de kipdijfilets zonder vel zijn en snijd de kip in stukjes. Meng de kip samen met de gember-knoflookpasta, 4 eetlepels Griekse yoghurt,1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel komijn, 4 theelepel Kashmiri chili en 2 theelepels zout.
Meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade en laat minimaal een half uur marineren.
Pel de overige 4 knoflooktenen en snijd deze grof. Snijd de rawit pepertjes fijn.
Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem om de kip te frituren.
Roer 4 eetlepels rijstmeel door de gemarineerde kip en frituur deze in delen mooi bruin. Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle kip is gefrituurd.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote bakpan en fruit de 4 tenen knoflook, de fijngesneden pepertjes en 15 kerrieblaadjes ongeveer 3 minuten.
Voeg de gefrituurde kip samen met 2 theelepels zwarte peper en 2 eetlepels citroensap en schep nog 1 minuut om. Eet smakelijk!
Wat is Kashmiri chilipoeder?
Kashmiri chilipoeder is niet erg pittig. Het is een licht zoete en warme smaakmaker die een prachtige rode kleur aan gerechten geeft.
Kashmiri chili is zowel gemalen als hele gedroogde pepers te koop.
Wat zijn kerrieblaadjes?
Kerrieblaadjes, ofwel curry leaves, komen uit India, Pakistan en Sri Lanka. Ze hebben niets met kerrie te maken, maar de blaadjes zijn wel erg kruidig.
In Nederland zijn verse kerrieblaadjes moeilijk verkrijgbaar. Als de verse blaadjes nog jong zijn, kun je deze eten. Zijn de kerrieblaadjes gedroogd of al ouder, dan moet je deze weer uit je gerecht halen en zijn ze vergelijkbaar met laurierblaadjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.