Groenten curry

(4)

Een groenten curry is een heerlijke vegetarische maaltijd, zonder curry pasta en bomvol kruiden! De groenten worden geroosterd waardoor ze nog smaakvoller zijn.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Groenten curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zoete aardappelen
  • halve bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine broccoli
  • handvol peultjes
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels garam masala
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel chilipoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml ml groentebouillon
  • zout naar smaak
  • handvol cashewnoten
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
Groenten curry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes

Bereiden


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groenten-curry


Groenten roosteren – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in niet te grote stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. 

Verdeel de zoete aardappel, bloemkool en paprika over een bakplaat. Verdeel hier 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels garam masala, halve theelepel kaneel en een halve theelepel chilipoeder over de groenten. 

Besprenkel met olijfolie en rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Je kunt eventueel ook een pasta maken van de ui, knoflook en gember.

Verdeel de broccoli in roosjes, niet te groot. Maak de peultjes schoon door de uiteindes en eventueel draden te verwijderen.

Groenten curry
Groenten curry

Groenten curry afmaken – 20 minuten

Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en bak de cashewnoten kort. Verplaats deze vervolgens naar een klein kommetje en zet opzij.

Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de kokosmelk toe en laat dit ietsjes indikken op hoog vuur. Voeg de geroosterde groenten - inclusief kruiden op de bakplaat - samen met de groentebouillon, peultjes en broccoli toe.

De peultjes en broccoli voegen we nu pas toe omdat die lekkerder zijn als ze beetgaar zijn. Meng goed door en gaar het geheel enkele minuten op hoog vuur.

Breng de groenten curry op smaak met zout en serveer met rijst of noedels de gebakken cashewnoten en eventueel platbrood. Eet smakelijk!

Groenten curry: veelgestelde vragen

Welke groente in curry?

Je kunt verschillende soorten groenten gebruiken, zoals bloemkool, broccoli, paprika en peultjes. Je kunt ook sperziebonen, pompoen, wortel, courgette, kool en nog veel meer gebruiken.

Wat serveer ik bij curry?

Je kunt verschillende soorten rijst zoals jasmijn rijst of zilvervliesrijst bij curry serveren. Ook lekker met brood zoals chapati, roti of naan.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Taquitos met kip

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!