Een groenten curry is een heerlijke vegetarische maaltijd, zonder curry pasta en bomvol kruiden! De groenten worden geroosterd waardoor ze nog smaakvoller zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in niet te grote stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
Verdeel de zoete aardappel, bloemkool en paprika over een bakplaat. Verdeel hier 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels garam masala, halve theelepel kaneel en een halve theelepel chilipoeder over de groenten.
Besprenkel met olijfolie en rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Je kunt eventueel ook een pasta maken van de ui, knoflook en gember.
Verdeel de broccoli in roosjes, niet te groot. Maak de peultjes schoon door de uiteindes en eventueel draden te verwijderen.
Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en bak de cashewnoten kort. Verplaats deze vervolgens naar een klein kommetje en zet opzij.
Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de kokosmelk toe en laat dit ietsjes indikken op hoog vuur. Voeg de geroosterde groenten - inclusief kruiden op de bakplaat - samen met de groentebouillon, peultjes en broccoli toe.
De peultjes en broccoli voegen we nu pas toe omdat die lekkerder zijn als ze beetgaar zijn. Meng goed door en gaar het geheel enkele minuten op hoog vuur.
Breng de groenten curry op smaak met zout en serveer met rijst of noedels de gebakken cashewnoten en eventueel platbrood. Eet smakelijk!
Welke groente in curry?
Je kunt verschillende soorten groenten gebruiken, zoals bloemkool, broccoli, paprika en peultjes. Je kunt ook sperziebonen, pompoen, wortel, courgette, kool en nog veel meer gebruiken.
Wat serveer ik bij curry?
Je kunt verschillende soorten rijst zoals jasmijn rijst of zilvervliesrijst bij curry serveren. Ook lekker met brood zoals chapati, roti of naan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.