Vindaloo
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vindaloo

Een vindaloo curry wordt gemaakt met varkensvlees en heel veel kruiden en dat maakt deze curry extra lekker. Een populaire curry met knoflook, gember en meer.

1 uur 45 minuten
4 personen
Vindaloo ingrediënten

Recept vindaloo

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + marineer tijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze eventueel grof. Schil de gember wortel en verse kurkuma. Gebruik een vijzel om de peperkorrels, kruidnagels en kardamon fijner te malen.

Voeg de knoflook, gember en kurkuma toe en maak een fijne pasta. Je kunt dit eventueel ook met een (kleine) blender doen. Voeg geleidelijk 5 eetlepels warm water samen met 4 eetlepels olie en 4 eetlepels azijn toe zodat het een gladde puree zal worden.

Voeg dan ook de komijn, korianderzaad, mosterdzaad, chilipoeder en zout toe en zorg ervoor dat het een glad kruidenmengsel is. Voor een mildere versie gebruik je minder chilipoeder.

Snijd het varkensvlees in blokjes, verwijder eventueel overtollig vet en spieren maar onthoud dat vet smaak geeft. Meng het varkensvlees met de kruidenpasta en voeg de kaneelstokjes toe. Dek het vlees af en laat het enkele uren, liefst de hele nacht, marineren.

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof.

Vindaloo
Vindaloo

Vindaloo afmaken – 1 uur + 15 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de rode ui enkele minuten, voeg de bruine basterdsuiker toe en karameliseer de ui nog enkele minuten op middellaag vuur.

Zet het vuur hoog en bak het vlees met de marinade tot deze mooi bruin is geworden. Voeg een scheutje water toe samen met de stukjes tomaat, zet het vuur laag en stoof het vlees gaar in ongeveer een uur.

Schenk een beetje extra water erbij als het vlees nog niet gaar is, maar het vocht wel al is verdampt. Verwijder de kaneelstokjes en serveer de vindaloo curry met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Garneer met verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe pittig is een vindaloo curry?

Een traditionele vindaloo curry is behoorlijk pittig, maar je kunt deze naar smaak minder pittig maken of juist pittiger.

Kan ik vindaloo curry ook met kip maken?

Je kunt een vindaloo curry ook met kip, rund of lamsvlees maken. Een traditionele vindaloo curry wordt echter met varkensvlees gemaakt. Hiervoor kun je het beste procureur (varkensnek) gebruiken, maar andere delen die geschikt zijn om te stoven kunnen ook.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
760.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.88 g
5.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
58.33 g
17.58 g
Eiwitten
41.98 g
Vezels
3.46 g
Natrium
1382.98 mg
Mineralen
Ijzer
4.79 mg
Calcium
124.79 mg
Magnesium
69.84 mg
Kalium
69.84 mg
Fosfor
444.35 mg
Koper
0.37 mg
Zink
5.83 mg
Jodium
0.32 µg
Selenium
44.17 µg
Vitamines
Vitamine C
20.47 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
1.45 mg
Vitamine B2
0.74 mg
Vitamine B6
1.06 mg
Vitamine B12
1.8 µg
Foliumzuur
15.64 µg
Vitamine E
1.97 mg
Vitamine K
8.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vindaloo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.