Een vindaloo curry wordt gemaakt met varkensvlees en heel veel kruiden en dat maakt deze curry extra lekker. Een populaire curry met knoflook, gember en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze eventueel grof. Schil de gember wortel en verse kurkuma. Gebruik een vijzel om de peperkorrels, kruidnagels en kardamon fijner te malen.
Voeg de knoflook, gember en kurkuma toe en maak een fijne pasta. Je kunt dit eventueel ook met een (kleine) blender doen. Voeg geleidelijk 5 eetlepels warm water samen met 4 eetlepels olie en 4 eetlepels azijn toe zodat het een gladde puree zal worden.
Voeg dan ook de komijn, korianderzaad, mosterdzaad, chilipoeder en zout toe en zorg ervoor dat het een glad kruidenmengsel is. Voor een mildere versie gebruik je minder chilipoeder.
Snijd het varkensvlees in blokjes, verwijder eventueel overtollig vet en spieren maar onthoud dat vet smaak geeft. Meng het varkensvlees met de kruidenpasta en voeg de kaneelstokjes toe. Dek het vlees af en laat het enkele uren, liefst de hele nacht, marineren.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de rode ui enkele minuten, voeg de bruine basterdsuiker toe en karameliseer de ui nog enkele minuten op middellaag vuur.
Zet het vuur hoog en bak het vlees met de marinade tot deze mooi bruin is geworden. Voeg een scheutje water toe samen met de stukjes tomaat, zet het vuur laag en stoof het vlees gaar in ongeveer een uur.
Schenk een beetje extra water erbij als het vlees nog niet gaar is, maar het vocht wel al is verdampt. Verwijder de kaneelstokjes en serveer de vindaloo curry met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Garneer met verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!
Hoe pittig is een vindaloo curry?
Een traditionele vindaloo curry is behoorlijk pittig, maar je kunt deze naar smaak minder pittig maken of juist pittiger.
Kan ik vindaloo curry ook met kip maken?
Je kunt een vindaloo curry ook met kip, rund of lamsvlees maken. Een traditionele vindaloo curry wordt echter met varkensvlees gemaakt. Hiervoor kun je het beste procureur (varkensnek) gebruiken, maar andere delen die geschikt zijn om te stoven kunnen ook.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.