Gobi manchurian, oftewel Indiase bloemkool. Gefrituurd met een overheerlijk krokant jasje en daarna gemengd met een smaakvol en iets pittige saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes en zet opzij. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode of groene peper en snijd deze redelijk fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika, was deze en snijd deze vervolgens in kleine blokjes.
Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Maak een beslag door bloem, maizena, chili poeder, peper en zout te mengen.
Voeg hier dan beetje bij beetje water aan toe tot je een beslag hebt dat de dikte van yoghurt heeft. Als je bosui gaat gebruiken om te garneren, kun je deze ook alvast in ringetjes snijden.
Haal een deel van de bloemkool roosjes door het beslag en frituur deze tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle bloemkool roosjes krokant zijn.
Verhit olie in een grote bakpan en fruit hier in de fijngesneden knoflook en ui enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe samen met de geraspte gember en rode of groene peper.
Voeg na enkele minuten chili poeder, chili saus, azijn, suiker, sojasaus en water toe. Breng op smaak met peper en zout en roer de krokant gefrituurde bloemkool roosjes erdoor.
Garneer eventueel met bosui, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.