Gobi manchurian - Indiase bloemkool
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gobi manchurian - Indiase bloemkool veganistisch

Gobi manchurian, oftewel Indiase bloemkool. Gefrituurd met een overheerlijk krokant jasje en daarna gemengd met een smaakvol en iets pittige saus.

35 minuten
4 personen
Gobi manchurian - Indiase bloemkool ingrediënten

Recept gobi manchurian - indiase bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes en zet opzij. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode of groene peper en snijd deze redelijk fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika, was deze en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. 

Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Maak een beslag door bloem, maizena, chili poeder, peper en zout te mengen.

Voeg hier dan beetje bij beetje water aan toe tot je een beslag hebt dat de dikte van yoghurt heeft. Als je bosui gaat gebruiken om te garneren, kun je deze ook alvast in ringetjes snijden. 

Gobi manchurian – Indiase bloemkool
Gobi manchurian – Indiase bloemkool

De gobi manchurian afmaken – 20 minuten

Haal een deel van de bloemkool roosjes door het beslag en frituur deze tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle bloemkool roosjes krokant zijn.

Verhit olie in een grote bakpan en fruit hier in de fijngesneden knoflook en ui enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe samen met de geraspte gember en rode of groene peper. 

Voeg na enkele minuten chili poeder, chili saus, azijn, suiker, sojasaus en water toe. Breng op smaak met peper en zout en roer de krokant gefrituurde bloemkool roosjes erdoor.

Garneer eventueel met bosui, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
249.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.04 g
17.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.52 g
0.61 g
Eiwitten
8.2 g
Vezels
7.72 g
Natrium
1325.41 mg
Mineralen
Ijzer
2.39 mg
Calcium
74.34 mg
Magnesium
39.31 mg
Kalium
39.31 mg
Fosfor
105.81 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.43 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
222.78 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
45.41 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.58 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
123.88 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
18.4 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gobi manchurian - Indiase bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.