Gobi manchurian - Indiase bloemkool

(12)

Gobi manchurian, oftewel Indiase bloemkool. Gefrituurd met een overheerlijk krokant jasje en daarna gemengd met een smaakvol en iets pittige saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gobi manchurian - Indiase bloemkool

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 theelepel chili poeder
  • flinke snuf peper
  • zout
  • olie om te frituren

Ingrediënten voor de saus

  • 1 knoflookteen
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 1 verse peper (groen of rood)
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels chili saus
  • 1/2e theelepel chili poeder
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels water
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel bosui ter garnering
Gobi manchurian - Indiase bloemkool Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • grote kom
  • middelgrote kom
  • garde
  • braadpan of andere pan met dikke bodem om te frituren
  • snijplank & koksmes
  • schuimspaan
  • grote bakpan
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gobi-manchurian-indiase-bloemkool


Voorbereiding -- 15 minuten

Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes en zet opzij. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode of groene peper en snijd deze redelijk fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika, was deze en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. 

Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Maak een beslag door bloem, maizena, chili poeder, peper en zout te mengen.

Voeg hier dan beetje bij beetje water aan toe tot je een beslag hebt dat de dikte van yoghurt heeft. Als je bosui gaat gebruiken om te garneren, kun je deze ook alvast in ringetjes snijden. 

Gobi manchurian – Indiase bloemkool
Gobi manchurian – Indiase bloemkool

De gobi manchurian afmaken -- 20 minuten

Haal een deel van de bloemkool roosjes door het beslag en frituur deze tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle bloemkool roosjes krokant zijn.

Verhit olie in een grote bakpan en fruit hier in de fijngesneden knoflook en ui enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe samen met de geraspte gember en rode of groene peper. 

Voeg na enkele minuten chili poeder, chili saus, azijn, suiker, sojasaus en water toe. Breng op smaak met peper en zout en roer de krokant gefrituurde bloemkool roosjes erdoor.

Garneer eventueel met bosui, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Gobi manchurian - Indiase bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.