Gobi manchurian, oftewel Indiase bloemkool. Gefrituurd met een overheerlijk krokant jasje en daarna gemengd met een smaakvol en iets pittige saus.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gobi-manchurian-indiase-bloemkool
Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes en zet opzij. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode of groene peper en snijd deze redelijk fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika, was deze en snijd deze vervolgens in kleine blokjes.
Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Maak een beslag door bloem, maizena, chili poeder, peper en zout te mengen.
Voeg hier dan beetje bij beetje water aan toe tot je een beslag hebt dat de dikte van yoghurt heeft. Als je bosui gaat gebruiken om te garneren, kun je deze ook alvast in ringetjes snijden.
Haal een deel van de bloemkool roosjes door het beslag en frituur deze tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle bloemkool roosjes krokant zijn.
Verhit olie in een grote bakpan en fruit hier in de fijngesneden knoflook en ui enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe samen met de geraspte gember en rode of groene peper.
Voeg na enkele minuten chili poeder, chili saus, azijn, suiker, sojasaus en water toe. Breng op smaak met peper en zout en roer de krokant gefrituurde bloemkool roosjes erdoor.
Garneer eventueel met bosui, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.