Deze kokosrijst is geïnspireerd door het Indiase gerecht 'thenga choru', maar dan met enkel makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Een heerlijk bijgerecht bij curry's.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rijst tot het water is helder. Breng 500 ml water samen met de gewassen rijst aan de kook. Zet dan het vuur laag en plaats de deksel op de pan.
Kook de rijst gaar in ongeveer 10 - 12 minuten. Voor het beste resultaat laat je de rijst eerst volledig afkoelen, dit is niet perse noodzakelijk.
Schil de gember en rasp deze fijn. Rasp de verse kokos, niet te fijn.
Verhit kokosolie of ghee in een bakpan en rooster de cashewnoten enkele minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal deze uit de pan en verhit de bakpan opnieuw.
Rooster de mosterd- en komijnzaadjes kort op middelhoog vuur en voeg dan de gember samen met het pepertje toe. Bak dit nog kort mee en voeg dan de geraspte kokos en het zout toe en bak ongeveer 5 minuten.
Zet het vuur hoger en voeg de gekookte rijst toe. Bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee en roer er dan de cashewnoten doorheen. Serveer als bijgerecht bij een heerlijke curry, eet smakelijk!
Kan ik ook gedroogde kokosrasp gebruiken?
Gedroogde kokosrasp heeft een drogere smaak en maakt het gerecht wat korreliger, maar het kan zeker.
Kan ik andere soort kruiden gebruiken?
Je kunt behalve zwart mosterdzaad ook geel mosterdzaad gebruiken. Denk ook eens aan korianderzaad of eventueel verse koriander.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.