Indiase curry-kokossoep met kip

(12)

Een kruidige Indiase curry-kokossoep met kip wordt nog lekkerder met een zelfgemaakte curry pasta. Klaar in ongeveer 40 minuten, heerlijk als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Indiase curry-kokossoep met kip

Ingrediënten


  • 4 kippendijen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1,5 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 2 aardappels
  • ongeveer 200 gram diepvries erwtjes
  • 1/2e aubergine
  • 1 bos-ui
  • 1 liter water
  • 1/2 recept milde curry pasta
  • 2 bosuien
Indiase curry-kokossoep met kip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • dunschiller
  • kleine kom

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-curry-kokossoep-met-kip


Voorbereiding – 10 minuten

Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Dep de kippendijen droog met keukenpapier.

Snijd de bos-ui in ringen, kneus de zwarte peperkorrels grof en zet opzij. 

Indiase curry-kokossoep met kip
Indiase curry-kokossoep met kip

De Indiase curry-kokossoep met kip afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de grote pan en bak hier de aubergine blokjes enkele minuten in. Haal deze dan uit de pan en zet ze opzij in een kleine kom. Verhit opnieuw olijfolie in de grote pan en bak de kippendijen enkele minuten aan elke kant.

Voeg dan het mosterdzaad toe en na ongeveer een minuut ook de milde curry pasta, gekneusde zwarte peper en stukken aardappel. Schenk een liter water erbij samen met de tomatenblokjes en breng aan de kook.

Zet het vuur dan lager en laat de kip gaar worden in ongeveer 15 minuten. Haal de kip dan uit de soep en verdeel deze in kleine stukjes.

Pureer de soep en voeg dan kokosmelk en erwtjes toe. Voeg de kipstukjes terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met bosui en aubergine blokjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Indiase curry-kokossoep met kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.