Deze kip jalfrezi is een curry met ontzettend veel kruiden, limoen en paprika. Extra lekker met gele rijst, klaar in 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-08-2024
Pel de ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen, schil de gember wortel en snijd deze beide zo fijn mogelijk.
Was de halve rode en groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in reepjes. Als je een tomaat gebruikt verwijder dan eerst het kroontje en snijd de tomaat dan grof.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak hierin de uienringen. Bak dan ook de fijngesneden knoflook en gember even mee. Voeg dan ook de kurkuma, garam masala, koriander, komijn en chilipoeder toe en bak dit ook nog kort mee.
Voeg dan de kip blokjes toe en bak alles nog enkele minuten. Voeg de paprika reepjes toe en bak het geheel tot de kip bijna gaar is en de paprika zacht begint te worden.
Voeg dan de tomatenstukjes en een klein scheutje water toe. Laat het geheel nog enkele minuten garen, zodra de saus de gewenste dikte heeft is de curry klaar.
Breng op smaak met zout, het sap van 2 limoenen en eventueel een klontje boter voor een nog vollere smaak.
Serveer bijvoorbeeld met kurkuma rijst, hiervoor kook je een eetlepel kurkuma mee tijdens het koken van de rijst. Hierdoor krijgt deze zijn prachtige gele kleur en een heerlijke smaak. eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.