Zoetzure uien zijn fantastisch bij vele soorten gerechten. Deze Indiase ingelegde uien zijn een krachtige smaakmaker door het gebruik van kruiden.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-05-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept voor ingelegde uien (sirke wale pyaaz) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Pel de rode uien of sjalotjes en snijd deze in dunne ringen. Kneus de kardemompeulen.
Verwarm de azijn samen met 120 ml water, kruidnagels, kaneel, gekneusde kardemom, suiker en zout in een kleine pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat ongeveer 5 minuten lang zachtjes koken.
Plaats de uienringen in een pot en schenk het hete azijn-mengsel over de uien. Draai de deksel op de pot en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur.
Plaats de pot uien dan in de koelkast, na ongeveer 12 uur zijn de uien helemaal op smaak. Deze zoetzure uien zijn extra lekker bij Indiase kipspiesjes. Eet smakelijk!
Hoe lang kan ik ingelegde uien bewaren?
Je kunt ingelegde uien tot ongeveer 2 maanden bewaren als deze in een luchtdichte pot en koel bewaard wordt.
Kan ik gewone uien gebruiken voor ingelegde uien?
Je kunt het beste rode uien of sjalotjes gebruiken omdat deze een mooie kleur hebben. Gewone uien kunnen qua smaak ook, maar dan zullen de zoetzure uien een minder mooie kleur krijgen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.