Zoetzure uien zijn fantastisch bij vele soorten gerechten. Deze Indiase ingelegde uien zijn een krachtige smaakmaker door het gebruik van kruiden.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-ingelegde-uien
Dit recept voor ingelegde uien (sirke wale pyaaz) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Pel de rode uien of sjalotjes en snijd deze in dunne ringen. Kneus de kardemompeulen.
Verwarm de azijn samen met 120 ml water, kruidnagels, kaneel, gekneusde kardemom, suiker en zout in een kleine pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat ongeveer 5 minuten lang zachtjes koken.
Plaats de uienringen in een pot en schenk het hete azijn-mengsel over de uien. Draai de deksel op de pot en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur.
Plaats de pot uien dan in de koelkast, na ongeveer 12 uur zijn de uien helemaal op smaak. Deze zoetzure uien zijn extra lekker bij Indiase kipspiesjes. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe lang kan ik ingelegde uien bewaren?
Je kunt ingelegde uien tot ongeveer 2 maanden bewaren als deze in een luchtdichte pot en koel bewaard wordt.
Kan ik gewone uien gebruiken voor ingelegde uien?
Je kunt het beste rode uien of sjalotjes gebruiken omdat deze een mooie kleur hebben. Gewone uien kunnen qua smaak ook, maar dan zullen de zoetzure uien een minder mooie kleur krijgen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.