Deze Indiase jackfruit koekjes zijn ontzettend kruidig en hebben een beetje de structuur van viskoekjes, maar dan vegan! Een heerlijke snack of bijgerecht, extra lekker met muntchutney.
Dit recept voor jackfruitkoekjes (avadhi kathal ke kebab) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst een gember-knoflookpasta door 1 gepelde knoflookteen samen met 1 - 2 cm gember te pureren. Voeg een klein beetje olie toe om de pasta iets smeuïger en gladder te maken. Je kunt de gember en knoflook ook simpelweg fijn snijden of raspen.
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Giet het blik jackfruit af en kook ongeveer 5 minuten in het kokende water. Giet het dan af en trek deze in stukjes met een vork of hak eventueel grof met een mes.
Pel de ui en snijd deze fijn. Hak de pepertjes, munt en koriander fijn.
Meng de gepureerde jackfruit in een middelgrote kom met de ui, pepertjes, munt, koriander, knoflook, gember, de specerijen en het zout. Voeg het kikkererwten- of rijstmeel toe en kneed met je handen tot een geheel.
Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Verdeel ondertussen het jackfruit mengsel in kleine balletjes van ongeveer 5 cm. Druk de balletjes plat en frituur de koekjes in porties in 10 - 12 minuten tot beide kanten mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Herhaal met de rest van de koekjes, eet smakelijk!
Welke saus serveer je bij Indiase jackfruitkoekjes?
In India serveren ze hier meestal ingelegde uien en een muntchutney of tamarinde chutney bij. Pureer voor de muntchutney onderstaande ingrediënten.
Wat is jackfruit?
Jackfruit wordt ook wel nangka genoemd, het wordt steeds populairder als vleesvanger. Het is een stekelige vrucht, deze groeit meestal in India.
Er zijn twee soorten jackfruit in blik, gele en jonge groene. De gele op siroop is vrij zoet en de groene zit meestal op zout water (brine). Voor hartige gerechten zoals deze koekjes gebruik je de jackfruit in brine, de jonge groene.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.