Indiase jackfruit koekjes

(6)

Deze Indiase jackfruit koekjes zijn ontzettend kruidig en hebben een beetje de structuur van viskoekjes, maar dan vegan! Een heerlijke snack of bijgerecht, extra lekker met muntchutney.

45 minuten 4 personen Bijgerechten
Indiase jackfruit koekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram jackfruit (blik), uitgelekt
  • 1 rode ui
  • 2 groene rawit-pepertjes
  • 10 gram verse munt
  • 10 gram verse koriander
  • 1 knoflookteen
  • ongeveer 1 - 2 cm gember wortel
  • ¼e theelepel gemalen kurkuma
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel garam masala
  • halve theelepel zout
  • 65 gram kikkererwten- of rijstmeel
  • zonnebloem- of andere neutrale olie om te frituren
Indiase jackfruit koekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: (kleine) blender
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vork
  • middelgrote kom
  • pan met dikke bodem
  • schuimspaan of spatel
  • bord met keukenpapier

Bereiden


45 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-jackfruit-koekjes


Dit recept voor jackfruitkoekjes (avadhi kathal ke kebab) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst een gember-knoflookpasta door 1 gepelde knoflookteen samen met 1 - 2 cm gember te pureren. Voeg een klein beetje olie toe om de pasta iets smeuïger en gladder te maken. Je kunt de gember en knoflook ook simpelweg fijn snijden of raspen.

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Giet het blik jackfruit af en kook ongeveer 5 minuten in het kokende water. Giet het dan af en trek deze in stukjes met een vork of hak eventueel grof met een mes.

Pel de ui en snijd deze fijn. Hak de pepertjes, munt en koriander fijn.

Indiase jackfruit koekjes
Indiase jackfruit koekjes

Jackfruit koekjes afmaken – 30 minuten

Meng de gepureerde jackfruit in een middelgrote kom met de ui, pepertjes, munt, koriander, knoflook, gember, de specerijen en het zout. Voeg het kikkererwten- of rijstmeel toe en kneed met je handen tot een geheel.

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.

Verdeel ondertussen het jackfruit mengsel in kleine balletjes van ongeveer 5 cm. Druk de balletjes plat en frituur de koekjes in porties in 10 - 12 minuten tot beide kanten mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Herhaal met de rest van de koekjes, eet smakelijk!

Indiase jackfruit koekjes: veelgestelde vragen

Welke saus serveer je bij Indiase jackfruitkoekjes?

In India serveren ze hier meestal ingelegde uien en een muntchutney of tamarinde chutney bij. Pureer voor de muntchutney onderstaande ingrediënten.

  • 30 verse munt
  • 20 gram verse koriander
  • 1 kleine ui
  • 2 - 3 groene rawit-pepertjes
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepels limoensap

Wat is jackfruit?

Jackfruit wordt ook wel nangka genoemd, het wordt steeds populairder als vleesvanger. Het is een stekelige vrucht, deze groeit meestal in India. 

Er zijn twee soorten jackfruit in blik, gele en jonge groene. De gele op siroop is vrij zoet en de groene zit meestal op zout water (brine). Voor hartige gerechten zoals deze koekjes gebruik je de jackfruit in brine, de jonge groene. 

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spitskool stamppot

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.