Eiercurry met kokos
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eiercurry met kokos vegetarisch

Een vegetarische eiercurry met kokos, tomaten en veel kruiden staat binnen 40 minuten op tafel. Een heerlijke curry zonder kokosmelk, een keer totaal niet anders dan je zou verwachten.

40 minuten
2 personen
Eiercurry met kokos ingrediënten
Recept eiercurry met kokos

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode uien en snijd deze in dunne halve ringen. Schil de gember wortel en pel de knoflooktenen. Maak een gladde puree van de knoflook en gember in een kleine blender. Je kunt hier eventueel een scheutje olie aan toevoegen zodat de puree gladder zal worden.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Eiercurry met kokos
Eiercurry met kokos

De eiercurry met kokos afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan. Fruit de rode ui ongeveer 5 minuten en bak de knoflook-gember pasta nog kort mee.

Voeg de kurkuma, chili, zwarte peper, korianderzaad, garam masala en venkelzaad toe en bak nog kort mee. Voeg de stukken tomaat toe samen met 30 gram geraspte verse kokos.

Schenk er 250 ml water bij en laat de saus zachtjes pruttelen op laag vuur voor ongeveer 15 minuten.

Kook ondertussen de eieren ongeveer 5 minuten lang in kokend water. Laat de eieren schrikken, pel en halveer de eieren vervolgens.

De saus is goed als het meeste vocht is verdampt en de ui volledig zacht is. Breng de saus op smaak met zout en plaats de eieren in de saus. Verwarm de eieren en serveer bijvoorbeeld met kokosrijst, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook droge kokosrasp gebruiken?

Je kunt eventueel droge kokosrasp gebruiken, maar de curry zal een betere textuur en smaak krijgen met verse kokos.

Kan ik verse kurkuma gebruiken voor eiercurry?

Je kunt in plaats van gemalen kurkuma ook 1 verse kurkuma gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
535.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.64 g
12.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.96 g
14.24 g
Eiwitten
27.8 g
Vezels
8.72 g
Natrium
1459.87 mg
Mineralen
Ijzer
6.36 mg
Calcium
215.89 mg
Magnesium
88.89 mg
Kalium
88.89 mg
Fosfor
473.68 mg
Koper
0.52 mg
Zink
4.16 mg
Jodium
63.13 µg
Selenium
55.52 µg
Vitamines
Vitamine C
37.73 mg
Vitamine D
3.24 mg
Vitamine A
5.09 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.65 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
4.14 µg
Foliumzuur
135.51 µg
Vitamine E
2.9 mg
Vitamine K
20.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Eiercurry met kokos"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.