Eiercurry met kokos

(3)

Een vegetarische eiercurry met kokos, tomaten en veel kruiden staat binnen 40 minuten op tafel. Een heerlijke curry zonder kokosmelk, een keer totaal niet anders dan je zou verwachten.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Eiercurry met kokos

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eieren
  • 2 rode uien
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve theelepel venkelzaad
  • ¼e theelepel kurkuma
  • halve theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • anderhalve theelepel garam masala
  • 2 tomaten
  • 250 ml water
  • 30 gram verse kokosrasp
  • zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
Eiercurry met kokos Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine blender
  • diepe bakpan
  • houten lepel
  • kleine pan

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eiercurry-met-kokos


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode uien en snijd deze in dunne halve ringen. Schil de gember wortel en pel de knoflooktenen. Maak een gladde puree van de knoflook en gember in een kleine blender. Je kunt hier eventueel een scheutje olie aan toevoegen zodat de puree gladder zal worden.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Eiercurry met kokos
Eiercurry met kokos

De eiercurry met kokos afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan. Fruit de rode ui ongeveer 5 minuten en bak de knoflook-gember pasta nog kort mee.

Voeg de kurkuma, chili, zwarte peper, korianderzaad, garam masala en venkelzaad toe en bak nog kort mee. Voeg de stukken tomaat toe samen met 30 gram geraspte verse kokos.

Schenk er 250 ml water bij en laat de saus zachtjes pruttelen op laag vuur voor ongeveer 15 minuten.

Kook ondertussen de eieren ongeveer 5 minuten lang in kokend water. Laat de eieren schrikken, pel en halveer de eieren vervolgens.

De saus is goed als het meeste vocht is verdampt en de ui volledig zacht is. Breng de saus op smaak met zout en plaats de eieren in de saus. Verwarm de eieren en serveer bijvoorbeeld met kokosrijst, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Eiercurry met kokos: Veel gestelde vragen

Kan ik ook droge kokosrasp gebruiken?

Je kunt eventueel droge kokosrasp gebruiken, maar de curry zal een betere structuur en smaak krijgen met verse kokos.

Kan ik verse kurkuma gebruiken voor eiercurry?

Je kunt in plaats van gemalen kurkuma ook één verse kurkuma gebruiken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.