Binnen een half uur staat deze heerlijke kip madras op tafel. Een kruidige en licht pittige curry met kip en kokos, ideaal voor doordeweeks. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-madras
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de rode ui en knoflook kort tot de ui glazig wordt. Voeg dan de geraspte gember, 1 theelepel chili poeder, komijn, koriander en 2 theelepels kurkuma toe en bak dit nog kort mee.
Voeg dan de stukjes kip toe en bak nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk er dan een blik tomaten bij samen met kokosmelk en laat zachtjes op laag vuur indikken.
Breng de kip madras op smaak met zout en eventueel meer kruiden en serveer met yoghurt, rijst, naan en sperziebonen of andere groenten. Garneer met fijngehakte peterselie of verse koriander, smakelijk!
Kan ik de kip madras frisser maken?
Je kunt de kip madras eventueel iets frisser maken door er een friszure appel in kleine stukjes aan toe te voegen.
Wat is lekker bij kip madras?
Kip madras is lekker met sperziebonen (gekookt of uit de wok), rijst en platbrood, bijvoorbeeld naan, chapati of paratha.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.