Binnen een half uur staat deze heerlijke kip madras op tafel. Een kruidige en licht pittige curry met kip en kokos, ideaal voor doordeweeks.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-madras
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de rode ui en knoflook kort tot de ui glazig wordt. Voeg dan de geraspte gember, 1 theelepel chili poeder, komijn, koriander en 2 theelepels kurkuma toe en bak dit nog kort mee.
Voeg dan de stukjes kip toe en bak nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk er dan een blik tomaten bij samen met kokosmelk en laat zachtjes op laag vuur indikken.
Breng de kip madras op smaak met zout en eventueel meer kruiden en serveer met rijst, naan en sperziebonen of andere groenten. Garneer met fijngehakte peterselie of verse koriander, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.