Binnen een half uur staat deze heerlijke kip madras op tafel. Een kruidige en licht pittige curry met kip en kokos, ideaal voor doordeweeks.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de rode ui en knoflook kort tot de ui glazig wordt. Voeg dan de geraspte gember, 1 theelepel chili poeder, komijn, koriander en 2 theelepels kurkuma toe en bak dit nog kort mee.
Voeg dan de stukjes kip toe en bak nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk er dan een blik tomaten bij samen met kokosmelk en laat zachtjes op laag vuur indikken.
Breng de kip madras op smaak met zout en eventueel meer kruiden en serveer met yoghurt, rijst, naan en sperziebonen of andere groenten. Garneer met fijngehakte peterselie of verse koriander, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.