Franse hoofdgerechten

Franse hoofdgerechten

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Kip in het pannetje uitgekozen. Kip in het pannetje, ook wel bekend als de Franse klassieker 'Poule au pot'. Langzaam gegaarde kip en groenten in een smaakvolle bouillon, een aanrader! Volledig recept bekijken

Kip in het pannetje
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip in het pannetje

2 uur 10 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

In een klassieke Franse poule au pot zit een vulling in de hele kip, maar dit kun je ook achterwege laten voor een makkelijkere versie. 

Haal de hele kip vooraf uit de koelkast. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en laat deze heel. Schil de meiknollen en snijd deze in vieren. Was de bleekselderij stengels en snijd deze door de helft. Was de prei goed en snijd deze ook door de helft.

Pel de ui en prik de kruidnagels in de ui, zo kun je de kruidnagels makkelijk vinden in de bouillon.

Pel de halve ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en snijd de ham fijn. Meng de worstenvulling samen met de rauwe ham, ui, knoflook, peterselie, een ei en een handjevol paneermeel. 

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en vul de kip met het mengsel, je kunt de kip nu eventueel dicht maken met een touw rond de poten.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.