Een vegetarische bieten quiche met feta is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met rode en gele bieten, maar enkel rode bietjes kan natuurlijk ook.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Rooster eerst de bieten in de oven, je kunt een combinatie van rode en gele bieten gebruiken. De gele bieten zijn een beetje zoeter van smaak en dat maakt deze quiche extra lekker.
Snijd de bieten vervolgens in partjes en leg opzij. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met een grote plak bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en rol de zijkanten naar binnen om een mooie rand te maken.
Klop de eieren samen met 200 ml room en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel een handvol paneermeel over de bodem en verdeel hier de partjes bieten over. Schenk het roommengsel eroverheen en verkruimel de feta over de quiche.
Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 - 40 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Serveer met een handvol rucola, eet smakelijk!
Kan ik ook voorgekookte bieten gebruiken?
Je kunt eventueel vacuüm voorgekookte rode bieten gebruiken, maar deze zijn heel zacht en zullen de quiche natter maken dan verse geroosterde bieten.
Kan ik de feta vervangen?
Je kunt behalve feta bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken, zowel feta als geitenkaas zijn een heerlijke combinatie met bieten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.