Een vegetarische bieten quiche met feta is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met rode en gele bieten, maar enkel rode bietjes kan natuurlijk ook.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bieten-quiche-met-feta
Rooster eerst de bieten in de oven, je kunt een combinatie van rode en gele bieten gebruiken. De gele bieten zijn een beetje zoeter van smaak en dat maakt deze quiche extra lekker.
Snijd de bieten vervolgens in partjes en leg opzij. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met een grote plak bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en rol de zijkanten naar binnen om een mooie rand te maken.
Klop de eieren samen met 200 ml room en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel een handvol paneermeel over de bodem en verdeel hier de partjes bieten over. Schenk het roommengsel eroverheen en verkruimel de feta over de quiche.
Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 - 40 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Serveer met een handvol rucola, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik ook voorgekookte bieten gebruiken?
Je kunt eventueel vacuüm voorgekookte rode bieten gebruiken, maar deze zijn heel zacht en zullen de quiche natter maken dan verse geroosterde bieten.
Kan ik de feta vervangen?
Je kunt behalve feta bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken, zowel feta als geitenkaas zijn een heerlijke combinatie met bieten.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.