Palmkool quiche

Palmkool is ook wel bekend onder de Italiaanse naam 'cavolo nero'. Maak er eens een palmkool quiche mee, met o.a. ricotta en een vleugje citroen.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Palmkool quiche

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 tot 350 gram palmkool of boerenkool
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 250 ml room
  • 1 citroen
  • kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
Palmkool quiche Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan
  • houten lepel
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • vork
  • middelgrote kom
  • garde
  • citrusrasp

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/palmkool-quiche


Voorbereiding – 15 minuten

Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd de palmkool fijn. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Palmkool quiche
Palmkool quiche

De palmkool quiche afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg geleidelijk de fijngesneden palmkool toe en bak het al omscheppend ongeveer 15 minuten lang. Breng de palmkool op smaak met peper en zout.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg met een vork en rol of vouw de zijkanten indien nodig naar binnen.

Meng 3 eieren samen met 250 gram ricotta en 250 ml room en meng glad met een garde. Voeg de rasp van 1 citroen toe en breng het mengsel op smaak met zwarte peper en zout.

De zwarte peper zorgt voor een warme smaak maar je kunt eventueel ook witte peper gebruiken.

Verdeel de palmkool over het bladerdeeg en schenk hier het ricotta mengsel overheen. Maak af met een klein laagje geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de palmkool quiche mooi goudbruin en gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de quiche. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Palmkool quiche: Veel gestelde vragen

Wat is palmkool?

Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd, dit is de Italiaanse benaming. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

Kan ik palmkool vervangen?

Je kunt palmkool eventueel vervangen door boerenkool.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.