Vegetarische tartiflette
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische tartiflette vegetarisch

Deze vegetarische tartiflette is extra lekker met paddenstoelen, rozemarijn en Reblochon kaas. Makkelijk om te maken met een groots effect waar elke kaasliefhebber blij van zal worden tijdens de feestdagen.

1 uur
4 personen
Vegetarische tartiflette ingrediënten

Recept vegetarische tartiflette

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd deze - met schil - in plakken. Niet te dik, maar ook niet te dun. Kook de plakken aardappel beetgaar in het kokende water.

Pel ondertussen de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de onderkant van de paddenstoelen af en maak ze los van elkaar. Snijd de rozemarijn naaldjes fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vegetarische tartiflette
Vegetarische tartiflette

De vegetarische tartiflette afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan - die geschikt is voor de oven - op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelen enkele minuten. Voeg de sjalot en knoflook toe samen met de helft van de fijngesneden rozemarijn en bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur uit en verdeel de voorgekookte aardappelplakjes over de pan en breng opnieuw op smaak met peper en zout. Schenk hier de room overheen, roer dit niet door elkaar.

Snijd de hele Reblochon over de breedte door de helft (van rechts naar links), zodat de boven- en onderkant een korst heeft. Snijd beide delen in parten en leg deze met de korstkant naar boven op de aardappelplakjes.

Bak de tartiflette ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken. Serveer de tartiflette met de resterende rozemarijn, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de Reblochon vervangen?

Als je geen Reblochon kunt vinden, kun je deze eventueel vervangen door camembert. De smaak zal dan iets anders zijn, maar alsnog heel erg lekker. Maak geen gebruik van brie, deze heeft namelijk te weinig smaak.

Kan ik de beukzwammen vervangen?

Je kunt de beukzwammen vervangen door andere soort paddenstoelen. Beukzwammen zijn stevige paddenstoelen, dit maakt deze tartiflette wel juist het lekkerste.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
870.37 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.5 g
3.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
64.03 g
38.18 g
Eiwitten
32.39 g
Vezels
6.87 g
Natrium
1057.4 mg
Mineralen
Ijzer
2.57 mg
Calcium
567.57 mg
Magnesium
77.03 mg
Kalium
77.03 mg
Fosfor
556.81 mg
Koper
0.63 mg
Zink
3.25 mg
Jodium
56.82 µg
Selenium
11.27 µg
Vitamines
Vitamine C
22.88 mg
Vitamine D
0.86 mg
Vitamine A
562.83 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.98 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
1.88 µg
Foliumzuur
57.54 µg
Vitamine E
1.2 mg
Vitamine K
5.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische tartiflette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.