Vegetarische tartiflette

(2)

Deze vegetarische tartiflette is extra lekker met paddenstoelen, rozemarijn en Reblochon kaas. Makkelijk om te maken met een groots effect waar elke kaasliefhebber blij van zal worden tijdens de feestdagen.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische tartiflette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram bruine beukzwammen (bundelzwammen)
  • 450 gram Reblochon
  • 1 tak rozemarijn
  • 750 gram Roseval aardappelen
  • 380 ml room
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Vegetarische tartiflette Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote bakpan (ovenbestendig)
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-tartiflette


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd deze - met schil - in plakken. Niet te dik, maar ook niet te dun. Kook de plakken aardappel beetgaar in het kokende water.

Pel ondertussen de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de onderkant van de paddenstoelen af en maak ze los van elkaar. Snijd de rozemarijn naaldjes fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vegetarische tartiflette
Vegetarische tartiflette

De vegetarische tartiflette afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan - die geschikt is voor de oven - op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelen enkele minuten. Voeg de sjalot en knoflook toe samen met de helft van de fijngesneden rozemarijn en bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur uit en verdeel de voorgekookte aardappelplakjes over de pan en breng opnieuw op smaak met peper en zout. Schenk hier de room overheen, roer dit niet door elkaar.

Snijd de hele Reblochon over de breedte door de helft (van rechts naar links), zodat de boven- en onderkant een korst heeft. Snijd beide delen in parten en leg deze met de korstkant naar boven op de aardappelplakjes.

Bak de tartiflette ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken. Serveer de tartiflette met de resterende rozemarijn, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

2 stemmen

Vegetarische tartiflette: Veel gestelde vragen

Kan ik de Reblochon vervangen?

Als je geen Reblochon kunt vinden, kun je deze eventueel vervangen door camembert. De smaak zal dan iets anders zijn, maar alsnog heel erg lekker. Maak geen gebruik van brie, deze heeft namelijk te weinig smaak.

Kan ik de beukzwammen vervangen?

Je kunt de beukzwammen vervangen door andere soort paddenstoelen. Beukzwammen zijn stevige paddenstoelen, dit maakt deze tartiflette wel juist het lekkerste.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.