Een makkelijke broccoli quiche is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Met een simpele bodem van bladerdeeg en een vulling van o.a. knoflook, ham en paprika.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te groot maar ook niet te klein.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paprika toe, bak nog 2 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel de broccoli roosjes over het bladerdeeg en verdeel hier dan de hamblokjes en het paprika mengsel over.
Meng 3 eieren samen met 300 ml room, een halve theelepel nootmuskaat en peper en zout. Schenk dit over de quiche en maak af met een handvol geraspte kaas.
Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Kan ik diepvries broccoli gebruiken voor broccoli quiche?
Ja, je kunt zowel verse als diepvries broccoli gebruiken om een quiche mee te maken.
Moet ik de broccoli eerst voorkoken?
Nee, het is niet nodig om de broccoli eerst voor te koken. De broccoli gaart namelijk genoeg in de oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.