Preitaart met kip en Boursin
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Preitaart met kip en Boursin

Deze preitaart met kip en Boursin combineert 2 favorieten met prei: een quiche en kip Boursin. Deze hartige taart is makkelijk om te maken en extra romig met 2 soorten kaas.

1 uur
4 personen
Preitaart met kip en Boursin ingrediënten
Recept preitaart met kip en boursin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de buitenste bladeren van de prei, was de prei goed en snijd deze in dikke (halve) ringen, gebruik ook grotendeels het groen. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter.

Preitaart met kip en Boursin
Preitaart met kip en Boursin

Preitaart met kip en Boursin afmaken – 50 minuten

Verhit een klontje boter in een diepe bakpan en bak de stukjes kip mooi bruin. Voeg de prei toe en bak het geheel 10 minuten lang. 

Bekleed ondertussen de taartvorm met het hartige deeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.

Klop de eieren los samen met 200 ml room en 250 gram Boursin. Breng op smaak met peper en zout. 

Laat de prei en kip uitlekken in een vergiet om vrijgekomen vocht te verwijderen en druk eventueel extra vocht uit de prei. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de prei en kip over het deeg en schenk het roommengsel eroverheen. Verdeel 70 gram geraspte kaas over de bovenkant en bak de preitaart mooi goudbruin in ongeveer een half uur.

Controleer of de preitaart stevig is geworden en serveer direct, eet smakelijk! 

Tips!

Hoe kun je prei het beste wassen?

Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snijd de onderkant eraf. Je kunt de prei nu een paar keer in de lengte doorsnijden en dan onder de kraan afspoelen.

Je kunt de prei nu ook in (halve) ringen snijden en deze in een vergiet plaatsen. Was de stukken prei in het vergiet onder stromend koud water.

Welke kip voor een quiche?

Je kunt zowel kipfilets als kipdijfilets gebruiken als vulling voor een quiche. Je kunt deze vooraf even aanbakken, of kook de kip en verdeel deze dan in stukjes met 2 vorken (pulled chicken).

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
988.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.43 g
9.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
75.28 g
37.89 g
Eiwitten
48.74 g
Vezels
7.7 g
Natrium
1214.31 mg
Mineralen
Ijzer
5.43 mg
Calcium
872.57 mg
Magnesium
108.46 mg
Kalium
108.46 mg
Fosfor
707.86 mg
Koper
0.56 mg
Zink
5.46 mg
Jodium
16.27 µg
Selenium
21.71 µg
Vitamines
Vitamine C
65.05 mg
Vitamine D
1.94 mg
Vitamine A
118.02 mg
Vitamine B1
0.67 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
1.4 mg
Vitamine B12
2.28 µg
Foliumzuur
229.3 µg
Vitamine E
2.01 mg
Vitamine K
7 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Preitaart met kip en Boursin"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.