Kip fricassee
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip fricassee

Een klassieker uit de Franse keuken: kip fricassee. Heerlijke kippendijen in een champignonroomsaus, je kunt eventueel ook andere delen van de kip gebruiken.

1 uur
4 personen
Kip fricassee ingrediënten
Recept kip fricassee

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes. 

Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi deze ruim met zwarte peper en zout.

Kip fricassee
Kip fricassee

De kip fricassee afmaken – 50 minuten

Verhit een klont boter in een grote braadpan en bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten. Haal de kippendijen uit de pan en bak de champignons in delen mooi goudbruin.

Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten langer. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer goed met een houten lepel. Voeg 2 eetlepels azijn toe en schenk 500 ml kippenbouillon erbij.

Voeg een paar takjes tijm en een laurierblad toe en leg de kippendijen terug in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het geheel ongeveer een half uur zachtjes sudderen zonder deksel.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Verwijder de takjes tijm en het laurierblad. Roer er 100 gram crème fraîche doorheen en breng op smaak met zwarte peper en zout. Voeg de peterselie toe en serveer bijvoorbeeld met aardappelen, rijst of pasta, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik andere delen van de kip gebruiken?

Je kunt eventueel ook kippenpoten (drumsticks), kippenbouten of kipfilets gebruiken. Houd er met kipfilets dan wel rekening mee dat deze veel minder tijd nodig zullen hebben om gaar te worden. Halveer dan het vocht, zodat de saus minder tijd nodig zal hebben om in te dikken.

Kan ik de crème fraîche vervangen?

Je kunt de crème fraîche eventueel vervangen door kookroom.

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
511.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.33 g
4.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.82 g
14.52 g
Eiwitten
29.57 g
Vezels
4.78 g
Natrium
935.04 mg
Mineralen
Ijzer
3.69 mg
Calcium
84.9 mg
Magnesium
55.38 mg
Kalium
55.38 mg
Fosfor
403.33 mg
Koper
0.63 mg
Zink
3.03 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
27.02 µg
Vitamines
Vitamine C
23.53 mg
Vitamine D
0.42 mg
Vitamine A
5.38 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
0.64 mg
Vitamine B12
1.03 µg
Foliumzuur
39.7 µg
Vitamine E
0.4 mg
Vitamine K
5.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip fricassee"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.