Deze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-08-2024
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd deze door de helft. Als de aardbeien groot zijn, kun je deze het beste in kwarten snijden.
Meng de aardbeien met 2 eetlepels sinaasappellikeur en 4 eetlepels sinaasappelsap. Laat dit ongeveer een half uur marineren.
Klop de slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker. Verdeel de gemarineerde aardbeien over 4 glazen en maak laagjes met de slagroom. Geniet ervan!
Waar komt een aardbeien Romanoff vandaan?
Sommigen zeggen dat de oorsprong bij Auguste Escoffier, een bekende Franse kok, ligt. Anderen zeggen dat het niet van Escoffier komt, maar wel een Frans dessert is. Het is niet helemaal duidelijk waar dit makkelijke dessert ontstaan is.
Welke likeur zit er in Romanoff?
Veel recepten gebruiken hiervoor Vodka, maar het originele recept gebruikt een Franse likeur. Namelijk Cointreau, een sinaasappellikeur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.