Ohmydish.nl


Vijgen clafoutis

Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.

Vijgen clafoutis
45 minuten 8 personen Taart en cake
Vijgen clafoutis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 100 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 25 gram roomboter
  • 200 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
Vijgen clafoutis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-clafoutis


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij.

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen door de helft.

Vijgen clafoutis Vijgen clafoutis

Vijgen clafoutis afmaken -- 30 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de vijgen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer een half uur. Serveer bij voorkeur terwijl de clafoutis nog een beetje warm is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Kip madras

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.