Ohmydish.nl


Vijgen clafoutis

Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.

45 minuten 8 personen Taart en cake
Vijgen clafoutis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 100 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 25 gram roomboter
  • 200 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
Vijgen clafoutis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Bereiden


45 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-clafoutis


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. 

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. 

Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen door de helft. 

Vijgen clafoutis
Vijgen clafoutis

Vijgen clafoutis afmaken -- 30 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de vijgen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer een half uur. 

Serveer bij voorkeur terwijl de clafoutis nog een beetje warm is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kip madras

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!