Madeleines met aalbessen
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Madeleines met aalbessen vegetarisch

Deze madeleines met aalbessen zijn heerlijke luchtige cakejes met rode besjes en witte chocolade. Een zomerse lekkernij voor bij de koffie of thee.

30 minuten
6 personen
Madeleines met aalbessen ingrediënten

Recept madeleines met aalbessen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Smelt de boter, je kunt dit in een kleine pan of in de magnetron doen.

Meng 3 eieren samen met 130 gram suiker en 60 ml melk tot een glad mengsel. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng opnieuw glad met een garde.

Voeg de gesmolten boter toe en roer er voorzichtig een flinke handvol aalbessen doorheen. Zet het beslag in de koelkast tot het volledig is afgekoeld.

Vet de madeleine vorm(en) in met boter en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.

Madeleines met aalbessen
Madeleines met aalbessen

De madeleines met aalbessen afmaken – 20 minuten + wachttijd

Vul de madeleine vormen voor ¾e met het beslag, je kunt hier het makkelijkste een spuitzak voor gebruiken maar met 2 lepels gaat ook. Zorg ervoor dat de aalbessen zo min mogelijk aan de rand van de madeleines zitten, aangezien deze dan aan de vorm kunnen gaan plakken.

Bak de madeleines mooi goudbruin in de oven, dit zal ongeveer 10 minuten duren. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.

Vul een kleine pan met een laag water en zet hier een passende kom op om een bain-marie te maken. Breek de witte chocolade in stukken en voeg dit toe aan de kom.

Smelt de witte chocolade en dip de madeleines tot de helft in de chocolade. Laat de chocolade uitharden, je kunt de madeleines met chocolade hiervoor het beste op een afkoelrek leggen. Geniet ervan!

Tips!

Wat zijn madeleines?

Madeleines zijn Franse kleine cakejes in de vorm van een schelp. Ze behoren een bol buikje te hebben, dit betekent dat ze in het midden zijn gerezen.

Kan ik de witte chocolade vervangen?

Je kunt de witte chocolade eventueel vervangen door melk- of pure chocolade, maar de witte chocolade past het beste bij de zurige rode bessen. Je kunt de chocolade ook volledig weglaten, de cakejes zijn zonder chocolade namelijk ook erg lekker.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
699.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.21 g
43.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.45 g
25.86 g
Eiwitten
10.8 g
Vezels
1.73 g
Natrium
79.95 mg
Mineralen
Ijzer
1.13 mg
Calcium
124.38 mg
Magnesium
21.67 mg
Kalium
21.67 mg
Fosfor
173.35 mg
Koper
0.31 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.27 µg
Vitamines
Vitamine C
1.2 mg
Vitamine D
0.95 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0.73 µg
Foliumzuur
34.4 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Madeleines met aalbessen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.