Deze madeleines met aalbessen zijn heerlijke luchtige cakejes met rode besjes en witte chocolade. Een zomerse lekkernij voor bij de koffie of thee.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-07-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt de boter, je kunt dit in een kleine pan of in de magnetron doen.
Meng 3 eieren samen met 130 gram suiker en 60 ml melk tot een glad mengsel. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng opnieuw glad met een garde.
Voeg de gesmolten boter toe en roer er voorzichtig een flinke handvol aalbessen doorheen. Zet het beslag in de koelkast tot het volledig is afgekoeld.
Vet de madeleine vorm(en) in met boter en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Vul de madeleine vormen voor ¾e met het beslag, je kunt hier het makkelijkste een spuitzak voor gebruiken maar met 2 lepels gaat ook. Zorg ervoor dat de aalbessen zo min mogelijk aan de rand van de madeleines zitten, aangezien deze dan aan de vorm kunnen gaan plakken.
Bak de madeleines mooi goudbruin in de oven, dit zal ongeveer 10 minuten duren. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Vul een kleine pan met een laag water en zet hier een passende kom op om een bain-marie te maken. Breek de witte chocolade in stukken en voeg dit toe aan de kom.
Smelt de witte chocolade en dip de madeleines tot de helft in de chocolade. Laat de chocolade uitharden, je kunt de madeleines met chocolade hiervoor het beste op een afkoelrek leggen. Geniet ervan!
Wat zijn madeleines?
Madeleines zijn Franse kleine cakejes in de vorm van een schelp. Ze behoren een bol buikje te hebben, dit betekent dat ze in het midden zijn gerezen.
Kan ik de witte chocolade vervangen?
Je kunt de witte chocolade eventueel vervangen door melk- of pure chocolade, maar de witte chocolade past het beste bij de zurige rode bessen. Je kunt de chocolade ook volledig weglaten, de cakejes zijn zonder chocolade namelijk ook erg lekker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.