Parijse appelflan
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Parijse appelflan vegetarisch

Deze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pâtissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart.

1 uur 45 minuten
8 personen
Parijse appelflan ingrediënten

Recept parijse appelflan

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Het deeg maken – 15 minuten

Je kunt dit deeg kneden met de hand of gebruik een elektrische mixer.

Meng bloem samen met poedersuiker en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe aan de bloem terwijl je mengt.

Voeg dan 3 eidooiers toe en blijf mengen. Voeg dan 3 eetlepels koud water toe en blijf kneden tot een deegbal. 

Pak de deegbal dan in met folie en plaats ongeveer een uur in de koelkast. Als het deeg kouder is, kun je deze namelijk makkelijker uitrollen. 

De pudding maken – 30 minuten

Verwarm de melk samen met vanille op laag vuur. Als je een vanillestokje gebruikt dien je het merg er eerst uit de schrapen. Zorg dat de melk niet gaat koken en niet te warm wordt.

Meng de eidooiers samen met 120 gram suiker in een middelgrote kom. Het is niet nodig om deze met een garde te kloppen tot de eidooiers wit zijn geworden.

Schenk dan langzaam een beetje van de warme melk erbij en blijf roeren. Roer de rest van de warme melk erbij en zeef dan de maizena en bloem erbij en roer weer glad.

Schenk het mengsel terug in de middelgrote pan, voeg de room toe en verwarm op laag vuur tot de pudding gaar is. Roer regelmatig om aanbranden en klontjes te voorkomen. De pudding is klaar als je een streep op de spatel kunt trekken en deze blijft zichtbaar.

Vet de taartvorm in met boter en bestuif het aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Prik gaatjes in het deeg en zet de taartvorm in de koelkast,

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.

Parijse appelflan
Parijse appelflan

Parijse appelflan afmaken – 1 uur

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen.

 Schenk de pudding op de taartbodem. Je kunt eventueel een paar eetlepels pudding bewaren om later in het midden te verdelen.

Plaats de dunne plakjes appel dakpansgewijs bovenop de pudding en schep eventueel de laatste lepels pudding in het midden. 

Parijse appelflan
Parijse appelflan

Verdeel een eetlepel rietsuiker of gewone suiker over de appels en bak de appelflan ongeveer 45 minuten. De pudding behoort volledig gaar te zijn en de appels mooi goudbruin en zacht.

Laat de appelflan een beetje afkoelen. Verwarm de abrikozenjam dan en bestrijk hiermee de bovenkant met een kwast. Geniet ervan! 

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
693.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
80.67 g
49.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.79 g
18.58 g
Eiwitten
11.66 g
Vezels
2.78 g
Natrium
109.34 mg
Mineralen
Ijzer
2.36 mg
Calcium
154.91 mg
Magnesium
25.91 mg
Kalium
25.91 mg
Fosfor
273.8 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.74 mg
Jodium
0 µg
Selenium
12.38 µg
Vitamines
Vitamine C
8.94 mg
Vitamine D
1.65 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.85 mg
Vitamine B12
0.8 µg
Foliumzuur
54.97 µg
Vitamine E
0.59 mg
Vitamine K
0.16 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Parijse appelflan"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.