Acacia ken je vast wel van de honing, maar wist je dat je de bloemen ook zelf kunt plukken en eten? Dip ze in beslag en maak dan eens zelf deze makkelijke acacia beignets.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Acacia bloemen kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.
Maak een beslag door de melk, bier, eieren, snuf zout, poedersuiker, bloem en 2 eetlepels olie te mengen met een garde, zorg dat het beslag helemaal glad is. Je kunt dit beslag ook eventueel een dag vooraf al maken en bewaren in de koelkast.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 180 graden Celsius.
Je kunt de bloemen, in trosjes, eventueel wassen maar dit is niet noodzakelijk. Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Zorg dat er een een klein stukje steel aan zit zodat je de trosjes goed kunt vast houden.
Dip de trosjes bloemen één voor één in het beslag en frituur deze kort aan beide kanten. Haal deze uit het vet met een schuimspaan zodra deze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
Herhaal tot alle bloemen zijn gefrituurd en serveer direct met vanille suiker. Deze beignets zijn een heerlijke combinatie met aardbeien en vanille ijs. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.