Acacia ken je vast wel van de honing, maar wist je dat je de bloemen ook zelf kunt plukken en eten? Dip ze in beslag en maak dan eens zelf deze makkelijke acacia beignets.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/acacia-beignets
Tip: Acacia bloemen kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.
Maak een beslag door de melk, bier, eieren, snuf zout, poedersuiker, bloem en 2 eetlepels olie te mengen met een garde, zorg dat het beslag helemaal glad is. Je kunt dit beslag ook eventueel een dag vooraf al maken en bewaren in de koelkast.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 180 graden Celsius.
Je kunt de bloemen, in trosjes, eventueel wassen maar dit is niet noodzakelijk. Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Zorg dat er een een klein stukje steel aan zit zodat je de trosjes goed kunt vast houden.
Dip de trosjes bloemen één voor één in het beslag en frituur deze kort aan beide kanten. Haal deze uit het vet met een schuimspaan zodra deze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
Herhaal tot alle bloemen zijn gefrituurd en serveer direct met vanille suiker. Deze beignets zijn een heerlijke combinatie met aardbeien en vanille ijs. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.