Paris Brest
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paris Brest vegetarisch

Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.

1 uur 10 minuten
8 personen
Paris Brest ingrediënten

Recept paris brest

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Soezenbeslag maken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm het water samen met 40 gram boter en een eetlepel suiker in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je in één keer 75 gram bloem toe en roer glad met een houten lepel.

Laat het enkele minuten garen op laag vuur. Verplaats het dan naar een middelgrote kom en voeg één voor één de eieren toe. Roer goed en voeg pas het tweede ei toe als het eerste volledig is opgenomen.

Schep het soezenbeslag in een spuitzak zonder spuitmond en maak een rondje op de bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de krans niet te groot of te klein is. Je kunt deze eventueel glad maken met een beetje water op je vinger.

Bestrooi de soezenkrans met amandelschaafsel en bak deze gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de krans.  Maak ondertussen de vulling. 

Open de ovendeur voorzichtig zodra de soezen krans gaar is, anders zal deze inzakken. Laat de krans volledig afkoelen.

Paris brest soezenbeslag
Paris brest soezenbeslag

Vulling maken – 20 minuten + wachttijd

Houd een paar eetlepels melk apart en verwarm de rest van de melk in een middelgrote pan. 

Mix de eidooiers samen met 50 gram suiker tot deze luchtig en bleek geworden zijn. Schenk geleidelijk de warme melk bij de luchtige eidooiers en blijf ondertussen mengen om klontjes te voorkomen. Giet dan alles weer terug in de middelgrote pan en laat het enkele minuten op laag vuur zachtjes garen. 

Meng de achtergehouden melk samen met maizena zodat het een papje wordt. Roer het papje dan bij de melk en blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen. 

Laat het mengsel nog even verder garen op laag vuur. Door de eidooiers en maizena zal de pudding steeds dikker worden, de pudding is goed als deze dik is.

Verdeel 50 gram boter in blokjes en voeg de blokjes beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde. Laat de pudding dan volledig afkoelen.

Zodra de pudding volledig is afgekoeld kun je de praliné erdoor roeren. Het makkelijkste kun je dit met een elektrische mixer doen. Roer dan ook beetje bij beetje de resterende 100 gram boter erdoor en zet de vulling in de koelkast.

Paris Brest
Paris Brest

Paris Brest afmaken – 10 minuten

Zodra de vulling mooi dik geworden is verplaats je deze naar een spuitzak met stervormig mondje. 

Snijd de soezen krans door de helft en verdeel de vulling over de onderkant. Plaats de bovenkant erop en bestrooi met poedersuiker. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
430.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.45 g
20.23 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.95 g
17.39 g
Eiwitten
7.14 g
Vezels
1.14 g
Natrium
46.42 mg
Mineralen
Ijzer
1.43 mg
Calcium
76.29 mg
Magnesium
27.8 mg
Kalium
27.8 mg
Fosfor
157.54 mg
Koper
0.15 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
9.53 µg
Vitamines
Vitamine C
0.63 mg
Vitamine D
0.96 mg
Vitamine A
4.09 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.64 µg
Foliumzuur
30.53 µg
Vitamine E
1.39 mg
Vitamine K
0.72 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paris Brest"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.