Ohmydish.nl


Paris Brest

Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.

Paris Brest
1 uur 10 minuten 8 personen Taart en cake
Paris Brest

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 gram roomboter
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • handvol amandelschaafsel
  • poedersuiker

Ingrediënten vulling

  • 250 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram praliné
Paris Brest ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • middelgrote kom
  • spuitzak zonder spuitmond
  • klein kommetje
  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • garde
  • spuitzak met stervormige spuitmond
  • broodmes

Bereiden

1 uur 10 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paris-brest


Soezenbeslag maken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm het water samen met 40 gram boter en een eetlepel suiker in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je in één keer 75 gram bloem toe en roer glad met een houten lepel.

Laat het enkele minuten garen op laag vuur. Verplaats het dan naar een middelgrote kom en voeg één voor één de eieren toe. Roer goed en voeg pas het tweede ei toe als het eerste volledig is opgenomen.

Schep het soezenbeslag in een spuitzak zonder spuitmond en maak een rondje op de bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de krans niet te groot of te klein is. Je kunt deze eventueel glad maken met een beetje water op je vinger.

Bestrooi de soezenkrans met amandelschaafsel en bak deze gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de krans.  Maak ondertussen de vulling. 

Open de ovendeur voorzichtig zodra de soezen krans gaar is, anders zal deze inzakken. Laat de krans volledig afkoelen.

Paris brest soezenbeslag
Paris brest soezenbeslag

Vulling maken – 20 minuten + wachttijd

Houd een paar eetlepels melk apart en verwarm de rest van de melk in een middelgrote pan. 

Mix de eidooiers samen met 50 gram suiker tot deze luchtig en bleek geworden zijn. Schenk geleidelijk de warme melk bij de luchtige eidooiers en blijf ondertussen mengen om klontjes te voorkomen. Giet dan alles weer terug in de middelgrote pan en laat het enkele minuten op laag vuur zachtjes garen. 

Meng de achtergehouden melk samen met maizena zodat het een papje wordt. Roer het papje dan bij de melk en blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen. 

Laat het mengsel nog even verder garen op laag vuur. Door de eidooiers en maizena zal de pudding steeds dikker worden, de pudding is goed als deze dik is.

Verdeel 50 gram boter in blokjes en voeg de blokjes beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde. Laat de pudding dan volledig afkoelen.

Zodra de pudding volledig is afgekoeld kun je de praliné erdoor roeren. Het makkelijkste kun je dit met een elektrische mixer doen. Roer dan ook beetje bij beetje de resterende 100 gram boter erdoor en zet de vulling in de koelkast.

Paris Brest
Paris Brest

Paris Brest afmaken – 10 minuten

Zodra de vulling mooi dik geworden is verplaats je deze naar een spuitzak met stervormig mondje. 

Snijd de soezen krans door de helft en verdeel de vulling over de onderkant. Plaats de bovenkant erop en bestrooi met poedersuiker. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.