Ohmydish.nl


Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling

Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes
30 minuten 8 personen Toetjes
Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram boter
  • 250 ml water
  • snuf zout
  • 50 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 5 eieren
  • grove suiker (parel kandij)
Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • grote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • spuitzak zonder spuitmond

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chouquettes-franse-gesuikerde-soesjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm water, boter, 50 gram suiker en een snuf zout in een middelgrote pan. Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Verplaats het beslag naar een grote kom en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes

Chouquettes afmaken -- 15 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat, houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken en bestrooi deze dan met grove suiker. Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de soesjes. Open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken. Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig.

Deze gesuikerde soesjes worden klassiek niet gevuld met room, maar dit kun je wel doen als je dat graag wilt. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Vegetarische linzenburgers

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.