Franse bijgerechten

Franse bijgerechten

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Haricots verts met spek uitgekozen. Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden. Volledig recept bekijken

Haricots verts met spek
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Haricots verts met spek

20 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.

Blancheer de boontjes enkele minuten tot deze beetgaar zijn en plaats ze dan in een middelgrote kom met ijswater. Hak de peterselie fijn. 

Snijd de plakken spek door de helft en leg hier een kleine handvol boontjes op. Rol dit strak op en herhaal tot alle boontjes zijn ingewikkeld met spek.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en leg hier de boontjes met spek in. Bak de rolletjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Blus af met een klein scheutje witte wijn en laat de wijn volledig verdampen. Breng op smaak met zwarte peper, zout en een snuf nootmuskaat. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.