Ohmydish.nl


Gribiche saus

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.

20 minuten 2 personen Sauzen 70 calorieën p.p.
Gribiche saus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 gekookt ei
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 100 ml zonnebloem- of olijfolie
  • paar takjes verse peterselie
  • paar takjes verse dragon
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel augurk
  • peper en zout naar smaak
Gribiche saus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • vork
  • kleine garde

Bereiden


20 minuten 2 personen Sauzen 70 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gribiche-saus


Voorbereiding – 10 minuten

Kook een ei ongeveer 6-7 minuten, zorg dat deze niet te hard gekookt is voor het beste resultaat.

Pers het sap uit een citroen en was eventueel de verse peterselie en dragon.

Gribiche saus
Gribiche saus

Gribiche saus afmaken – 10 minuten

Hak de peterselie en dragon zo fijn mogelijk. Snijd de kappertjes en augurk fijn.

Prak de eidooier met een vork en gebruik een kleine garde om deze te mengen met een theelepel mosterd. Schenk er druppelsgewijs de olie bij en blijf mengen tot een saus is ontstaan.

Als je de olie te snel erbij schenkt, zal de saus minder goed mengen. Roer er dan het citroensap, fijngehakte peterselie, dragon, augurk en kappertjes doorheen. 

Snijd het overgebleven eiwit fijn en roer dit er ook doorheen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Gribiche saus: veelgestelde vragen

Waar komt de Gribiche saus vandaan?

De Gribiche saus komt uit Frankrijk.

Waar wordt Gribiche saus bij geserveerd?

De sauce Gribiche wordt in Frankrijk meestal geserveerd bij ‘poule au pot’, ofwel een hele gekookte kip. Deze saus wordt o.a. ook geserveerd bij pot au feu, vis terrines en asperges. Ook lekker bij koude vleessoorten.

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kip caprese uit de oven
Volgend recept →
Golden milk (simpel recept)

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.