Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-beurre-blanc-maken
Zorg ervoor dat de roomboter koud is, verdeel deze in vrij kleine blokjes en zet deze dan terug in de koelkast zodat de boter koud zal blijven.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Verwarm de witte wijn samen met de sjalotjes in een kleine sauspan. Laat deze zachtjes koken tot deze tot minder dan de helft is ingekookt.
Gebruik een garde en voeg blokje voor blokje de roomboter toe aan de sauspan. Roer met een garde en voeg pas een volgend blokje toe als de vorige volledig is opgenomen.
Blijf boter toevoegen en roeren tot alle boter is gebruikt en de saus mooi dik is geworden. Een saus binden met boter heet ook wel monteren. Je kunt de saus nu eventueel door een fijne zeef wrijven om de sjalotjes te verwijderen zodat je een gladde saus overhoudt.
Breng de beurre blanc op smaak met peper en zout en voeg eventueel een eetlepel room toe. Deze saus is heerlijk bij (gebakken) vis, zeevruchten en groenten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.