Een echte Franse klassieker: oven-geroosterde knoflookbollen. Zacht en mals van smaak, heerlijk als smeersel op een stokbrood. Klaar in 20 minuten tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-07-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Verwijder de buitenste lagen van de knoflookbol, probeer de binnenkant intact te houden.
Snijd met een koksmes of met behulp van een schaar de bovenkantjes van elke knoflookteen af. Probeer het steeltje niet eraf te snijden.
Herhaal deze stap voor de resterende knoflookbollen. Bedek de bakplaat met bakpapier. Plaats de knoflookbollen op de bakplaat met het bakpapier erop. Besprenkel lichtjes met wat olijfolie, peper en zout.
Bak de knoflookbollen af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd, of tot mooi bruin gebakken. De knoflookbollen kun je aan de hand van het steeltje vastpakken
Smeer de oven-geroosterde knoflook over een lekker stuk stokbrood. Ideaal als aperitief! Het makkelijkst haal je de knoflookteentjes met behulp van een klein theelepeltje uit het omhulsel. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.