Geroosterde knoflookbollen

(6)

Een echte Franse klassieker: oven-geroosterde knoflookbollen. Zacht en mals van smaak, heerlijk als smeersel op een stokbrood. Klaar in 20 minuten tijd.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde knoflookbollen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Verse, hele knoflookbollen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Geroosterde knoflookbollen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koksmes of schaar

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-knoflookbollen


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Verwijder de buitenste lagen van de knoflookbol, probeer de binnenkant intact te houden.

Snijd met een koksmes of met behulp van een schaar de bovenkantjes van elke knoflookteen af. Probeer het steeltje niet eraf te snijden.

Herhaal deze stap voor de resterende knoflookbollen. Bedek de bakplaat met bakpapier. Plaats de knoflookbollen op de bakplaat met het bakpapier erop. Besprenkel lichtjes met wat olijfolie, peper en zout. 

Geroosterde knoflookbollen
Geroosterde knoflookbollen

De geroosterde knoflookbollen afmaken – 15 minuten

Bak de knoflookbollen af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd, of tot mooi bruin gebakken. De knoflookbollen kun je aan de hand van het steeltje vastpakken

 Smeer de oven-geroosterde knoflook over een lekker stuk stokbrood. Ideaal als aperitief! Het makkelijkst haal je de knoflookteentjes met behulp van een klein theelepeltje uit het omhulsel. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.