Geroosterde knoflookbollen
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde knoflookbollen veganistisch

Een echte Franse klassieker: oven-geroosterde knoflookbollen. Zacht en mals van smaak, heerlijk als smeersel op een stokbrood. Klaar in 20 minuten tijd.

20 minuten
2 personen
Geroosterde knoflookbollen ingrediënten
Recept geroosterde knoflookbollen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Verwijder de buitenste lagen van de knoflookbol, probeer de binnenkant intact te houden.

Snijd met een koksmes of met behulp van een schaar de bovenkantjes van elke knoflookteen af. Probeer het steeltje niet eraf te snijden.

Herhaal deze stap voor de resterende knoflookbollen. Bedek de bakplaat met bakpapier. Plaats de knoflookbollen op de bakplaat met het bakpapier erop. Besprenkel lichtjes met wat olijfolie, peper en zout. 

Geroosterde knoflookbollen
Geroosterde knoflookbollen

De geroosterde knoflookbollen afmaken – 15 minuten

Bak de knoflookbollen af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd, of tot mooi bruin gebakken. De knoflookbollen kun je aan de hand van het steeltje vastpakken

 Smeer de oven-geroosterde knoflook over een lekker stuk stokbrood. Ideaal als aperitief! Het makkelijkst haal je de knoflookteentjes met behulp van een klein theelepeltje uit het omhulsel. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
17.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.25 g
0.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.58 g
0.11 g
Eiwitten
0.57 g
Vezels
0.95 g
Natrium
678.41 mg
Mineralen
Ijzer
0.23 mg
Calcium
13.95 mg
Magnesium
3.36 mg
Kalium
3.36 mg
Fosfor
7.58 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.06 mg
Jodium
1.09 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
3.16 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.49 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde knoflookbollen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.