Ohmydish.nl


Gestoomde Parijse worteltjes

Er is niets lekkerder dan verse wortels. Gestoomde Parijse worteltjes zien er niet alleen leuk uit, ze behouden al hun smaak en vitaminen.

Gestoomde Parijse worteltjes
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Gestoomde Parijse worteltjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • flinke bos Parijse worteltjes
  • 2 citroengras stengels
  • peper en zout naar smaak
Gestoomde Parijse worteltjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • borstel of schone spons
  • pan met passend vergiet en deksel

Bereiden


25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-parijse-worteltjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwijder het loof van de wortels, je kunt hier eventueel pesto van maken als je het zonde vindt om dit weg te gooien. Schrob de wortels schoon met een borstel of schone spons en was ze goed onder stromend koud water.

Gestoomde Parijse worteltjes Gestoomde Parijse worteltjes

Gestoomde Parijse worteltjes afmaken -- 15 minuten

Vul een grote pan met een laag water en zet hier het vergiet in. Plaats de schone Parijse wortels in het vergiet. Kneus de citroengras stengels en voeg deze toe aan de wortels. Plaats een deksel op de pan en stoom de wortels zo gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes. Verwijder het citroengras en breng ze op smaak met peper en zout. Heerlijk als bijgerecht bij veel soorten vlees, zoals bijvoorbeeld ouderwets draadjesvlees. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Drinkbare fruitsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.