Er is niets lekkerder dan verse wortels. Gestoomde Parijse worteltjes zien er niet alleen leuk uit, ze behouden al hun smaak en vitaminen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het loof van de wortels, je kunt hier eventueel pesto van maken als je het zonde vindt om dit weg te gooien.
Schrob de wortels schoon met een borstel of schone spons en was ze goed onder stromend koud water.
Vul een grote pan met een laag water en zet hier het vergiet in. Plaats de schone Parijse wortels in het vergiet. Kneus de citroengras stengels en voeg deze toe aan de wortels.
Plaats een deksel op de pan en stoom de wortels zo gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.
Verwijder het citroengras en breng ze op smaak met peper en zout. Heerlijk als bijgerecht bij veel soorten vlees, zoals bijvoorbeeld ouderwets draadjesvlees. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.