Deze sperziebonen salade is een perfect bijgerecht, klaar in een handomdraai. Knapperige sperziebonen, een frisse vinaigrette met citroen en een sjalotje, meer heb je niet nodig.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-09-2024
Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze beetgaar in ongeveer 4 - 5 minuten.
Pel ondertussen de sjalot en snijd deze fijn.
Haal de sperziebonen uit het water en spoel deze koud af, zo blijven ze mooi beetgaar.
Rasp de halve citroen en pers het sap eruit. Meng het sap en de rasp van een halve citroen met een theelepel mosterd en voeg dan geleidelijk de olie toe terwijl je mengt met een garde.
Zodra de vinaigrette mooi dik is geworden, voeg je de fijngesneden sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen samen met de vinaigrette, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.