In het voorjaar hangen de witte bloemen in trosjes aan bomen en ze ruiken heerlijk. Maak er eens acacia siroop van, want ze smaken ook nog eens heerlijk!
Tip: de acacia bloemen kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-05-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de bloemen van de steeltjes af en plaats de bloemen in de grote pan. Je kunt de bloemen eerst wassen, maar dit is niet noodzakelijk.
Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Snijd de citroen in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan met bloemen.
Breng aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat de pan ongeveer 2 uur staan, op deze manier zal het water nog smaakvoller worden.
Zeef de bloemen uit het water. Om er zeker van te zijn dat er geen insecten en dergelijke tussen zitten kun je deze nog eens extra zeven door een schone theedoek.
Voeg 400 gram suiker toe aan het smaakvolle water en breng opnieuw aan de kook.
Laat het inkoken tot ongeveer de helft, of tot je de gewenste siroop dikte hebt bereikt. Verdeel de siroop over de potten of flessen als deze nog warm is.
Tip: de acaciasiroop kun je heel lang bewaren, je kunt deze toepassen in taart, cake en andere baksels. Of schenk de siroop over pannenkoeken, yoghurt of zelfs in de thee of een koud glas water met een ijsklontje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.