Acacia siroop
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Acacia siroop veganistisch

In het voorjaar hangen de witte bloemen in trosjes aan bomen en ze ruiken heerlijk. Maak er eens acacia siroop van, want ze smaken ook nog eens heerlijk!

1 uur 40 minuten
6 personen

Tip: de acacia bloemen kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.

Recept acacia siroop

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Haal de bloemen van de steeltjes af en plaats de bloemen in de grote pan. Je kunt de bloemen eerst wassen, maar dit is niet noodzakelijk.

Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Snijd de citroen in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan met bloemen.

Breng aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes koken. 

Acacia siroop
Acacia siroop

Acacia siroop afmaken – 1 uur + wachttijd

Zet het vuur uit en laat de pan ongeveer 2 uur staan, op deze manier zal het water nog smaakvoller worden.

Zeef de bloemen uit het water. Om er zeker van te zijn dat er geen insecten en dergelijke tussen zitten kun je deze nog eens extra zeven door een schone theedoek. 

Siroop maken 1
Acaciasiroop maken - stap 1
Siroop maken 2
Acaciasiroop maken - stap 2

Voeg 400 gram suiker toe aan het smaakvolle water en breng opnieuw aan de kook.

Laat het inkoken tot ongeveer de helft, of tot je de gewenste siroop dikte hebt bereikt. Verdeel de siroop over de potten of flessen als deze nog warm is.

Tip: de acaciasiroop kun je heel lang bewaren, je kunt deze toepassen in taart, cake en andere baksels. Of schenk de siroop over pannenkoeken, yoghurt of zelfs in de thee of een koud glas water met een ijsklontje. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
271.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
66.68 g
66.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.04 g
0 g
Eiwitten
0.06 g
Vezels
0.23 g
Natrium
0.24 mg
Mineralen
Ijzer
0.09 mg
Calcium
1.22 mg
Magnesium
2.42 mg
Kalium
2.42 mg
Fosfor
2.31 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.02 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
4.67 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
10.1 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.86 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
0.72 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Acacia siroop"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.