Ohmydish.nl


Acacia siroop

In het voorjaar hangen de witte bloemen in trosjes aan bomen en ze ruiken heerlijk. Maak er eens acacia siroop van, want ze smaken ook nog eens heerlijk!

Acacia siroop
1 uur 40 minuten 6 personen Drankjes
Acacia siroop

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter water
  • 4 flinke handenvol acacia bloemen, deze kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.
  • 400 gram suiker
  • een halve citroen

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • fijne zeef
  • schone theedoek
  • potten of flessen die je kunt afsluiten, zorg ervoor dat ze gesteriliseerd zijn (dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water)

Bereiden

1 uur 40 minuten 6 personen Drankjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/acacia-siroop


Voorbereiding -- 40 minuten

Haal de bloemen van de steeltjes af en plaats de bloemen in de grote pan. Je kunt de bloemen eerst wassen, maar dit is niet noodzakelijk. Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Snijd de citroen in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan met bloemen. Breng aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes koken.

Acacia siroop Acacia siroop

Acacia siroop afmaken -- 1 uur + wachttijd

Zet het vuur uit en laat de pan ongeveer 2 uur staan, op deze manier zal het water nog smaakvoller worden. Zeef de bloemen uit het water en om er zeker van te zijn dat er geen insecten e.d. tussen zitten kun je deze nog eens extra zeven door een schone theedoek.

Siroop maken 1 Siroop maken 1

Siroop maken 2 Siroop maken 2

Voeg 400 gram suiker toe aan het smaakvolle water en breng opnieuw aan de kook. Laat het inkoken tot ongeveer de helft, of tot je de gewenste siroop dikte hebt bereikt. Verdeel de siroop over de potten of flessen als deze nog warm is.

Deze siroop kun je heel lang bewaren, je kunt deze toepassen in taart, cake en andere baksels. Of schenk de siroop over pannenkoeken, yoghurt of zelfs in de thee of een koud glas water met een ijsklontje.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Nachos met kip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.