Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aligot-franse-aardappelpuree-met-kaas
Tip: Je kunt in plaats van tome fraîche de l'Aubrac bijvoorbeeld Cantal, Salers of een andere verse jonge kaas die goed smelt gebruiken.
Pel de knoflooktenen en plet deze. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
Rasp de kaas en weeg de crème fraîche af, het is namelijk belangrijk dat je de puree zo snel mogelijk af kunt maken.
Giet de aardappelen af en wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel. Roer er direct de kaas en crème fraîche doorheen. Je kunt namelijk draden trekken van een goede aligot.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat is een 'tome fraîche de l'Aubrac'?
Een tome fraîche de l'Aubrac is een Franse bergkaas. Aubrac is een gebied in het Centraal Massief in Frankrijk. Het is een zachte, verse en ongezouten kaas. De kaas is gemaakt van rauwe, volle melk.
Waar kan ik een 'tome fraîche de l'Aubrac' kopen?
In Nederland zul je deze kaas niet snel in de supermarkt zien. Je zult hiervoor naar een kaas speciaalzaak moeten.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.