Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

(23)

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 181 calorieën p.p.
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Ingrediënten


  • 750 gram aardappels
  • 225 gram geraspte 'tome fraîche de l'Aubrac' kaas
  • 120 gram crème fraîche
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • kaasrasp
  • fijne zeef
  • grote lepel
  • houten lepel

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 181 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aligot-franse-aardappelpuree-met-kaas


Tip: Je kunt in plaats van tome fraîche de l'Aubrac bijvoorbeeld Cantal, Salers of een andere verse jonge kaas die goed smelt gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en plet deze. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Rasp de kaas en weeg de crème fraîche af, het is namelijk belangrijk dat je de puree zo snel mogelijk af kunt maken.

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Aligot (Franse aardappelpuree met kaas) afmaken – 10 minuten

Giet de aardappelen af en wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel. Roer er direct de kaas en crème fraîche doorheen. Je kunt namelijk draden trekken van een goede aligot.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas: Veel gestelde vragen

Wat is een 'tome fraîche de l'Aubrac'?

Een tome fraîche de l'Aubrac is een Franse bergkaas. Aubrac is een gebied in het Centraal Massief in Frankrijk. Het is een zachte, verse en ongezouten kaas. De kaas is gemaakt van rauwe, volle melk.

Waar kan ik een 'tome fraîche de l'Aubrac' kopen?

In Nederland zul je deze kaas niet snel in de supermarkt zien. Je zult hiervoor naar een kaas speciaalzaak moeten.

0 reacties op Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.