Aligot - Franse aardappelpuree met kaas
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas vegetarisch

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.

30 minuten
4 personen
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas ingrediënten
Recept aligot - franse aardappelpuree met kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Tip: Je kunt in plaats van tome fraîche de l'Aubrac bijvoorbeeld Cantal, Salers of een andere verse jonge kaas die goed smelt gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en plet deze. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Rasp de kaas en weeg de crème fraîche af, het is namelijk belangrijk dat je de puree zo snel mogelijk af kunt maken.

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Aligot (Franse aardappelpuree met kaas) afmaken – 10 minuten

Giet de aardappelen af en wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel. Roer er direct de kaas en crème fraîche doorheen. Je kunt namelijk draden trekken van een goede aligot.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is een 'tome fraîche de l'Aubrac'?

Een tome fraîche de l'Aubrac is een Franse bergkaas. Aubrac is een gebied in het Centraal Massief in Frankrijk. Het is een zachte, verse en ongezouten kaas. De kaas is gemaakt van rauwe, volle melk.

Waar kan ik een 'tome fraîche de l'Aubrac' kopen?

In Nederland zul je deze kaas niet snel in de supermarkt zien. Je zult hiervoor naar een kaas speciaalzaak moeten.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
477.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.59 g
0.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.75 g
17.12 g
Eiwitten
21.04 g
Vezels
5.2 g
Natrium
605.52 mg
Mineralen
Ijzer
1.24 mg
Calcium
621.57 mg
Magnesium
65.03 mg
Kalium
65.03 mg
Fosfor
477.81 mg
Koper
0.87 mg
Zink
3.26 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
17.41 mg
Vitamine D
0.61 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
1.3 µg
Foliumzuur
26.23 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aligot - Franse aardappelpuree met kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.