Gerechtsoort: zomervruchten

30 Recepten

 


Perzik roomijs

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing.


Zelf Spaanse sangria maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelf Spaanse sangria maken is niet moeilijk, wel nog even geduld tot de smaken goed zijn ingetrokken voor het lekkerste zomerse drankje. Waan je op een Spaans terrasje met deze sangria.


Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Haal de zon in huis met deze simpele bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit. Je kunt ook ander soort fruit gebruiken, zoals aardbeien of blauwe bessen.


Clafoutis met mirabellen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Mirabellen zijn een soort kleine pruimen-kersen.


Mangotaart

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Kan gemaakt worden met verse of diepvries mango.


Aardbeien en frambozentoetje in een glas

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Dit aardbeien en frambozentoetje in een glas is super makkelijk en is klaar binnen 20 minuten. Een heerlijk zomers dessert met yoghurt en koekjes.


Pruimenvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (65)

Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.


Amarena kersen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.


Kokos-mango tartelettes

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze heerlijke kokos-mango tartelettes zijn kleine frisse taartjes boordevol mango en kokos, met een vleugje witte chocolade. Met zelfgemaakte taartbodem.


Cakerol met frambozen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een overheerlijke cakerol met frambozen en frisse roomkaas. Het ziet er feestelijk uit en is niet zo moeilijk als deze eruit ziet. Zorg ervoor dat je cake niet te dun is, dan komt het zeker goed!


Perzikvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.


Pavlova met perzik en kiwi

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een heerlijk fruitige pavlova met perzik en kiwi is makkelijk te maken, alleen nog even geduld terwijl hij in de oven staat. Dat wordt smullen!


Clafoutis - kersengebak

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.


Aardbeien-mascarpone toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (94)

Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!


Frambozenmousse

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een zachte en romige frambozenmousse is zo gemaakt. Heerlijk voor elke gelegenheid. Kun jij wachten tot deze uit de koelkast mag?



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.