Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pruimenvlaai
Vet de vlaaivorm in met boter en voeg dan een dun laagje bloem toe.
Pruimenvlaai
Pruimenvlaai vullen
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius, vlaaien worden namelijk kort en krachtig gebakken. Verdeel een klein handje paneermeel over de bodem zodat de bodem niet te nat wordt van het fruit. Verdeel de pruimen over de vlaaibodem, het mooiste is om ze rechtop te zetten en ervoor te zorgen dat de bodem niet meer zichtbaar is. Bestrooi met ongeveer een eetlepel suiker.
Bak de vlaai mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de vlaai afkoelen en bestrooi de randen eventueel met poedersuiker voor je deze gaat serveren. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.