Een zachte en romige frambozenmousse is zo gemaakt. Heerlijk voor elke gelegenheid. Kun jij wachten tot deze uit de koelkast mag?
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozenmousse
Gebruik een vork om de helft van de frambozen te pletten, op deze manier zitten er stukjes framboos in de mousse. Wil je deze helemaal glad hebben, dan kun je de frambozen het beste pureren met een blender of staafmixer.
Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte is geworden. Meng de lobbige slagroom door de geprakte frambozen. Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer en klop hierin de eiwitten tot stijve pieken.
Voeg dan geleidelijk de suiker toe en mix de eiwitten nog enkele minuten langer. Roer de eiwitten door het roommengsel en verdeel over glaasjes.
Het makkelijkste kun je deze verdelen met een spuitzak, maar met een lepel gaat dit ook prima. Zet dit enkele uren in de koelkast.
Zodra de mousse stijf is geworden in de koelkast, kun je deze serveren. Garneer met verse frambozen en chocolade schaafsels.
Deze kun je gemakkelijk zelf maken door met een klein scherp mesje over de reep chocolade te gaan. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.