Een zachte en romige frambozenmousse is zo gemaakt. Heerlijk voor elke gelegenheid. Kun jij wachten tot deze uit de koelkast mag?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een vork om de helft van de frambozen te pletten, op deze manier zitten er stukjes framboos in de mousse. Wil je deze helemaal glad hebben, dan kun je de frambozen het beste pureren met een blender of staafmixer.
Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte is geworden. Meng de lobbige slagroom door de geprakte frambozen. Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer en klop hierin de eiwitten tot stijve pieken.
Voeg dan geleidelijk de suiker toe en mix de eiwitten nog enkele minuten langer. Roer de eiwitten door het roommengsel en verdeel over glaasjes.
Het makkelijkste kun je deze verdelen met een spuitzak, maar met een lepel gaat dit ook prima. Zet dit enkele uren in de koelkast.
Zodra de mousse stijf is geworden in de koelkast, kun je deze serveren. Garneer met verse frambozen en chocolade schaafsels.
Deze kun je gemakkelijk zelf maken door met een klein scherp mesje over de reep chocolade te gaan. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.