Een heerlijk fruitige pavlova met perzik en kiwi is makkelijk te maken, alleen nog even geduld terwijl hij in de oven staat. Dat wordt smullen!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pavlova-met-perzik-en-kiwi
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier. Draai daarna dan wel het bakpapier om, anders zal de pen afgeven op de pavlova.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract en een eetlepel maizena toe.
Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.
Terwijl de pavlova in de oven staat kun je het fruit snijden. Schil de kiwi en snijd deze in (halve) dunne plakjes. Verwijder de pit van de perziken en snijd deze in dunne partjes.
Verdeel het fruit over de pavlova, serveer in stukken en geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.