Pavlova met perzik en kiwi
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pavlova met perzik en kiwi vegetarisch

Een heerlijk fruitige pavlova met perzik en kiwi is makkelijk te maken, alleen nog even geduld terwijl hij in de oven staat. Dat wordt smullen!

1 uur
6 personen
Pavlova met perzik en kiwi ingrediënten
Recept pavlova met perzik en kiwi

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
50 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 50 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier. Draai daarna dan wel het bakpapier om, anders zal de pen afgeven op de pavlova. 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract en een eetlepel maizena toe. 

Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant. 

Pavlova met perzik en kiwi
Pavlova met perzik en kiwi

Pavlova met perzik en kiwi afmaken – 10 minuten

Terwijl de pavlova in de oven staat kun je het fruit snijden. Schil de kiwi en snijd deze in (halve) dunne plakjes. Verwijder de pit van de perziken en snijd deze in dunne partjes. 

Verdeel het fruit over de pavlova, serveer in stukken en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
200.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.21 g
42.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.19 g
0 g
Eiwitten
3.84 g
Vezels
0.27 g
Natrium
114.33 mg
Mineralen
Ijzer
0.53 mg
Calcium
22.68 mg
Magnesium
12.65 mg
Kalium
12.65 mg
Fosfor
31.75 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.11 mg
Jodium
0 µg
Selenium
5.33 µg
Vitamines
Vitamine C
30.08 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
10.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pavlova met perzik en kiwi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.