Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzikvlaai
Vet de vlaaivorm in met boter en voeg dan dun laagje bloem toe.
Perzikvlaai
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius, vlaaien worden namelijk kort en krachtig gebakken. Verdeel een klein handje paneermeel over de bodem zodat de bodem niet te nat wordt van het fruit. Verdeel de perzik partjes over de vlaaibodem.
Bak de vlaai mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de vlaai afkoelen en maak dan een gelei laagje van taartina. Verwarm hiervoor 250 ml water met een beetje suiker (of perzik vocht uit het blik) en roer er de taartina bij. Laat de gelei kort afkoelen voor je deze over de vlaai verdeeld aangezien deze anders teveel zal uitlopen. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.