Ohmydish.nl


Perzikvlaai

Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.

1 uur 40 minuten 12 personen Taart en cake
Perzikvlaai

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem + extra
  • 125 ml melk
  • 50 gram suiker + extra
  • 50 gram boter
  • 1/2 zakje droge gist
  • klein handje paneermeel
  • 1 kg perziken (vers of uit blik)
  • 1 zakje taartina
  • 250 ml water (of vocht uit het blik)
Perzikvlaai ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • grote kom
  • kleine sauspan
  • vlaaivorm
  • siliconen kwast

Bereiden


1 uur 40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzikvlaai


Voorbereiding -- 1 uur

Eerst gaan we het deeg maken, aangezien dit een uurtje moet rijzen. Meng hiervoor bloem, gist en suiker. Verwarm de boter samen met de melk tot deze lauwwarm is. Deze mag niet te warm zijn, anders zal de gist kapot gaan. Kneed alles samen enkele minuten tot het een elastisch en soepel deeg is geworden. Plaats de deegbal dan in een kom, dek af en laat deze een uur rijzen op een warme plek.

Vet de vlaaivorm in met boter en voeg dan dun laagje bloem toe.

Perzikvlaai Perzikvlaai

Perzikvlaai afmaken -- 40 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Verplaats het deeg naar de vorm, verwijder het overtollige deeg en druk goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork en laat het deeg nog even een kwartiertje narijzen. Was dan ondertussen de perziken, verwijder de pit en snijd de perziken in kleine partjes.

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius, vlaaien worden namelijk kort en krachtig gebakken. Verdeel een klein handje paneermeel over de bodem zodat de bodem niet te nat wordt van het fruit. Verdeel de perzik partjes over de vlaaibodem.

Bak de vlaai mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de vlaai afkoelen en maak dan een gelei laagje van taartina. Verwarm hiervoor 250 ml water met een beetje suiker (of perzik vocht uit het blik) en roer er de taartina bij. Laat de gelei kort afkoelen voor je deze over de vlaai verdeeld aangezien deze anders teveel zal uitlopen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Pizza tonno

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!