Deze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van..
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-frambozentaart
Voeg dan de eieren samen met 150 gram suiker toe aan de elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en bleek van kleur is geworden. Voeg dan een snuf zout toe en spatel voorzichtig 150 gram bloem erdoor. Schenk het luchtige beslag in de springvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 20 minuten. Exacte baktijd in afhankelijk van de oven, maak de oven nooit vlug open want dan zal de cake inzakken. Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is. Als de houten prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat deze dan vervolgens volledig afkoelen.
Snijd terwijl de cake in de oven staat de uiteindes van de rabarberstengels af en was de rabarber. Snijd in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm en plaats deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap en suiker, dek af met aluminiumfolie. Zodra de cake uit de oven is, verhoog je de temperatuur van de oven naar 175 graden Celsius. Bak de rabarber ongeveer 8 minuten, of tot deze gaar is maar niet te zacht want dan vallen de stukjes uit elkaar. Laat deze dan ook afkoelen.
Rabarber-frambozentaart
Besmeer de bovenkant met de resterende slagroom. Maak de taart af met de frambozen en stukjes rabarber. Je kunt eventueel ook nog her en der een beetje extra compote verdelen. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!