Deze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van..
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de rabarbercompote zodat deze al kan afkoelen. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Voeg dan de eieren samen met 150 gram suiker toe aan de elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en bleek van kleur is geworden.
Voeg een snuf zout toe en spatel voorzichtig 150 gram bloem erdoor. Schenk het luchtige beslag in de springvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 20 minuten.
De exacte baktijd in afhankelijk van de oven, maak de oven nooit vlug open want dan zal de cake inzakken. Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is.
Zodra de houten prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat deze dan vervolgens volledig afkoelen. Snijd terwijl de cake in de oven staat de uiteindes van de rabarberstengels af en was de rabarber.
Snijd in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm en plaats deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap en suiker, dek af met aluminiumfolie.
Zodra de cake uit de oven is, verhoog je de temperatuur van de oven naar 175 graden Celsius. Bak de rabarber ongeveer 8 minuten, of tot deze gaar is maar niet te zacht want dan vallen de stukjes uit elkaar. Laat deze dan ook afkoelen.
Klop de slagroom tot deze stevig is geworden, roer er dan ongeveer 200 gram rabarbercompote doorheen. Snijd de luchtige cake door de helft en besmeer 1 kant met 3/4e van de slagroom.
Plaats de bovenkant van de cake hier bovenop. Besmeer de bovenkant met de resterende slagroom. Maak de taart af met de frambozen en stukjes rabarber. Je kunt eventueel ook nog her en der een beetje extra compote verdelen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.