Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Rabarber-frambozentaart

Deze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van..

Rabarber-frambozentaart
45 minuten 12 personen Taart en cake
Rabarber-frambozentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker + extra
  • 150 gram bloem + extra
  • snuf zout
  • boter
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 recept rabarbercompote, of gebruik kant-en-klare
  • 1 rabarberstengel
  • 2 bakjes verse frambozen
  • optioneel: scheutje sinaasappelsap
Rabarber-frambozentaart
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • snijplank & koksmes
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • kleine ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • groot broodmes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-frambozentaart


Voorbereiding -- 35 minuten

Maak eerst de rabarbercompote zodat deze al kan afkoelen. Verwarm de oven voor  op 150 graden Celsius en vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Voeg dan de eieren samen met 150 gram suiker toe aan de elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en bleek van kleur is geworden. Voeg dan een snuf zout toe en spatel voorzichtig 150 gram bloem erdoor. Schenk het luchtige beslag in de springvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 20 minuten. Exacte baktijd in afhankelijk van de oven, maak de oven nooit vlug open want dan zal de cake inzakken. Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is. Als de houten prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat deze dan vervolgens volledig afkoelen.

Snijd terwijl de cake in de oven staat de uiteindes van de rabarberstengels af en was de rabarber. Snijd in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm en plaats deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap en suiker, dek af met aluminiumfolie. Zodra de cake uit de oven is, verhoog je de temperatuur van de oven naar 175 graden Celsius. Bak de rabarber ongeveer 8 minuten, of tot deze gaar is maar niet te zacht want dan vallen de stukjes uit elkaar. Laat deze dan ook afkoelen.

Rabarber-frambozentaart Rabarber-frambozentaart

Rabarber en frambozen taart afmaken -- 10 minuten

Klop de slagroom tot deze stevig is geworden, roer er dan ongeveer 200 gram rabarbercompote doorheen. Snijd de luchtige cake door de helft en besmeer 1 kant met 3/4e van de slagroom. Plaats de bovenkant van de cake hier bovenop.

Besmeer de bovenkant met de resterende slagroom. Maak de taart af met de frambozen en stukjes rabarber. Je kunt eventueel ook nog her en der een beetje extra compote verdelen. Geniet ervan!

Volgend recept →
Kruidige kippen-groentesoep

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!