Rabarber-frambozentaart
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarber-frambozentaart vegetarisch

Deze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van..

45 minuten
12 personen
Rabarber-frambozentaart ingrediënten

Recept rabarber-frambozentaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
35 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 35 minuten

Maak eerst de rabarbercompote zodat deze al kan afkoelen. Verwarm de oven voor  op 150 graden Celsius en vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Voeg dan de eieren samen met 150 gram suiker toe aan de elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en bleek van kleur is geworden.

Voeg een snuf zout toe en spatel voorzichtig 150 gram bloem erdoor. Schenk het luchtige beslag in de springvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 20 minuten.

De exacte baktijd in afhankelijk van de oven, maak de oven nooit vlug open want dan zal de cake inzakken. Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is.

Zodra de houten prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat deze dan vervolgens volledig afkoelen. Snijd terwijl de cake in de oven staat de uiteindes van de rabarberstengels af en was de rabarber.

Snijd in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm en plaats deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap en suiker, dek af met aluminiumfolie.

Zodra de cake uit de oven is, verhoog je de temperatuur van de oven naar 175 graden Celsius. Bak de rabarber ongeveer 8 minuten, of tot deze gaar is maar niet te zacht want dan vallen de stukjes uit elkaar. Laat deze dan ook afkoelen. 

Rabarber-frambozentaart
Rabarber-frambozentaart

Rabarber en frambozen taart afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom tot deze stevig is geworden, roer er dan ongeveer 200 gram rabarbercompote doorheen. Snijd de luchtige cake door de helft en besmeer 1 kant met 3/4e van de slagroom.

Plaats de bovenkant van de cake hier bovenop. Besmeer de bovenkant met de resterende slagroom. Maak de taart af met de frambozen en stukjes rabarber. Je kunt eventueel ook nog her en der een beetje extra compote verdelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
206.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.51 g
14.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.69 g
4.59 g
Eiwitten
5.14 g
Vezels
1.23 g
Natrium
69.48 mg
Mineralen
Ijzer
0.8 mg
Calcium
36.03 mg
Magnesium
12.41 mg
Kalium
12.41 mg
Fosfor
76.09 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
8.75 µg
Selenium
7.68 µg
Vitamines
Vitamine C
5.39 mg
Vitamine D
0.61 mg
Vitamine A
0.24 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.61 µg
Foliumzuur
25.1 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
0.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarber-frambozentaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.