Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-mascarpone-toetje
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. Houd deze goed in de gaten, want ze verbranden snel en laat ze dan vervolgens afkoelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en zet opzij.
Klop de slagroom tot deze de dikte van yoghurt heeft. Voeg de mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel een laag in elk glas. Verdeel dan een lepel mascarpone-room over de glaasjes, nog een laag aardbeien en ook weer mascarpone-room.
Maak de toetjes af met een laag aardbeien, fijngesneden basilicum en geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe lang kan ik het aardbeien-mascarpone toetje bewaren?
Bewaar dit toetje tot maximaal 2 dagen afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Laat de verse basilicum en geroosterde amandelschaafsel achterwege, voeg deze pas toe zodra je het toetje gaat serveren.
Kan ik de mascarpone vervangen met iets anders?
Het beste is om mascarpone te gebruiken, maar een standaard roomkaas kun je ook gebruiken. Het resultaat zal dan wel iets afwijken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.