Aardbeien-mascarpone toetje

(73)

Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Aardbeien-mascarpone toetje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 ml slagroom
  • ongeveer 3 flinke lepels mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • bakje aardbeien
  • klein handjevol verse basilicumblaadjes
  • klein handjevol amandelschaafsel
Aardbeien-mascarpone toetje Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • 4 glaasjes
  • klein mesje
  • kleine bakpan

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-mascarpone-toetje


Aardbeien-mascarpone toetje maken -- 10 minuten

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. Houd deze goed in de gaten, want ze verbranden snel en laat ze dan vervolgens afkoelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en zet opzij. 

Aardbeien-mascarpone toetje
Aardbeien-mascarpone toetje

Klop de slagroom tot deze de dikte van yoghurt heeft. Voeg de mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel een laag in elk glas. Verdeel dan een lepel mascarpone-room over de glaasjes, nog een laag aardbeien en ook weer mascarpone-room.

Maak de toetjes af met een laag aardbeien, fijngesneden basilicum en geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

73 stemmen

Aardbeien-mascarpone toetje: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik het aardbeien-mascarpone toetje bewaren?

Bewaar dit toetje tot maximaal 2 dagen afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Laat de verse basilicum en geroosterde amandelschaafsel achterwege, voeg deze pas toe zodra je het toetje gaat serveren.

Kan ik de mascarpone vervangen met iets anders?

Het beste is om mascarpone te gebruiken, maar een standaard roomkaas kun je ook gebruiken. Het resultaat zal dan wel iets afwijken.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.