Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!
In de zomer zijn de aardbeien op hun allerbest, zoet en vol van smaak, sommige zijn net parfum zo smaakvol! Dit aardbeien mascarpone toetje heeft niet veel extra's nodig dan vooral veel aardbeien en een klein laagje smaakvolle mascarpone, simpelheid op zijn best.
Aardbeien die zongerijpt zijn hebben altijd het meeste smaak en de combinatie met basilicum is een klassieker die het altijd goed doet. De krokante geroosterde amandelen geven dit simpele toetje extra smaak en textuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2025
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. Houd deze goed in de gaten, want ze verbranden snel en laat ze dan vervolgens afkoelen.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en zet opzij.
Klop de slagroom lobbig, ofwel tot deze de dikte van yoghurt heeft. Voeg 3 flinke eetlepels mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is. Roer niet te lang, aangezien mascarpone bij te lang kloppen vloeibaar zal worden.
Breng op smaak met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel een flinke laag in elk glas.
Verdeel dan een lepel mascarpone-room over de glaasjes, nog een laag aardbeien en ook weer mascarpone-room.
Maak de toetjes af met een laag aardbeien, fijngesneden basilicum en geroosterd amandelschaafsel. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik het aardbeien-mascarpone toetje bewaren?
Bewaar dit toetje tot maximaal 2 dagen afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Laat de verse basilicum en geroosterde amandelschaafsel dan bij voorkeur achterwege, voeg deze pas toe zodra je het toetje gaat serveren.
Kan ik de mascarpone vervangen met iets anders?
Het beste is om mascarpone te gebruiken, maar je kunt deze eventueel vervangen door (naturel) roomkaas. Het resultaat zal dan wel iets afwijken.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
31.25 | ml | slagroom | melk | 105.31 | 0.88 g | 0.88 g | 11.25 g | 6.25 g | 0.63 g | - | 10.94 mg | - | 23.44 mg | 3.13 mg | 29.69 mg | 18.75 mg | - | 0.06 mg | - | - | 0.31 mg | 0.28 mg | 0.11 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.06 µg | 0.94 µg | - | - | - |
0.75 | eetlepel | mascarpone | melk | 45.90 | 0.47 g | 0.47 g | 4.73 g | 3.30 g | 0.56 g | - | 4.50 mg | 0.01 mg | 21.38 mg | 1.35 mg | 16.88 mg | 10.13 mg | - | 0.14 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.5 | eetlepel | poedersuiker | 30.45 | 7.50 g | 7.50 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.15 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
100 | gram | aardbeien | 36.00 | 6.50 g | 5.40 g | 0.40 g | - | 0.80 g | 2.00 g | 2.00 mg | 0.90 mg | 25.00 mg | 15.00 mg | 150.00 mg | 30.00 mg | 0.12 mg | 0.12 mg | - | 0.40 µg | 64.00 mg | - | - | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.06 mg | - | 65.00 µg | 0.30 mg | 2.20 µg | - | |
0.25 | klein handjevol | verse basilicumblaadjes | 1.76 | 0.19 g | 0.17 g | 0.03 g | - | 0.11 g | 0.15 g | 0.38 mg | 0.21 mg | 9.38 mg | 0.38 mg | 11.25 mg | 1.50 mg | - | 0.02 mg | - | - | 1.13 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | klein handjevol | amandelschaafsel | noten, pinda, sesamzaad | 21.75 | 0.75 g | 0.15 g | 1.88 g | 0.15 g | 0.79 g | 0.45 g | 0.19 mg | 0.15 mg | 9.38 mg | 10.13 mg | 26.25 mg | 18.75 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | - | 0.08 µg | - | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 1.88 µg | 0.98 mg | 0.09 µg | - |
241.17 | 16.29 g | 14.57 g | 18.28 g | 9.70 g | 2.89 g | 2.60 g | 18.00 mg | 1.28 mg | 88.56 mg | 30.13 mg | 234.44 mg | 79.13 mg | 0.16 mg | 0.45 mg | - | 0.48 µg | 65.44 mg | 0.28 mg | 0.15 mg | 0.05 mg | 0.13 mg | 0.07 mg | 0.06 µg | 67.81 µg | 1.28 mg | 2.29 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.