Ohmydish.nl


Aardbeien-mascarpone toetje

Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!

Aardbeien-mascarpone toetje
15 minuten 4 personen Toetjes
Aardbeien-mascarpone toetje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 ml slagroom
  • ongeveer 3 flinke lepels mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • bakje aardbeien
  • klein handjevol verse basilicumblaadjes
  • klein handjevol amandelschaafsel
Aardbeien-mascarpone toetje ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • 4 glaasjes
  • klein mesje
  • kleine bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-mascarpone-toetje


Aardbeien-mascarpone toetje maken -- 10 minuten

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. Houd deze goed in de gaten, want ze verbranden snel en laat ze dan vervolgens afkoelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en zet opzij.

Aardbeien-mascarpone toetje Aardbeien-mascarpone toetje

Klop de slagroom tot deze de dikte van yoghurt heeft. Voeg de mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel een laagje in elk glas. Verdeel dan een laag mascarpone-room over de glaasjes, nog een laag aardbeien en ook weer mascarpone-room.

Maak de toetjes af met een laag aardbeien, fijngesneden basilicum en geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.