Aardbeien-advocaat slof
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardbeien-advocaat slof

Het brosse sloffendeeg gevuld met een heerlijke romige advocaat mousse is overheerlijk. Deze aardbeien-advocaat slof is makkelijk te maken.

55 minuten
8 personen
Aardbeien-advocaat slof ingrediënten
Recept aardbeien-advocaat slof

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Begin met het maken van de advocaatmousse. Week hiervoor 2 gelatineblaadjes in koud water en verwarm ondertussen advocaat samen met 25 gram suiker in het kleine sauspannetje.

Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme advocaat. Laat dit enkele minuten afkoelen en klop ondertussen 150 ml room tot yoghurt dikte.

Meng de lobbige slagroom met het advocaatmengsel en ontvet dan de kom en garde van je elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier.

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft, voeg 25 gram suiker toe en klop nog even door. Meng dan het advocaatmengsel met geslagen eiwit en laat de mousse hierna opstijven in de koelkast.

Meng 100 gram suiker, 80 gram witte basterdsuiker met 180 gram zachte boter tot dit goed gemengd is. Meng in een aparte kom een snufje zout met bloem, amandelmeel en het bakpoeder.

Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de boter en voeg als laatste de eidooier toe. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze dan minimaal een half uur in de koelkast. 

Aardbeien-advocaat slof
Aardbeien-advocaat slof

Aardbeien-advocaat slof afmaken – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de sloffenring in met boter en rol het deeg uit op bakpapier. Gebruik de sloffenring om het deeg uit te steken, als je 2 ringen hebt kun je er 2 tegelijk bakken. 

Heb je er maar 1, dan dien je ze per stuk te bakken aangezien de ring eromheen blijft zitten tijdens het bakken. Bak het sloffendeeg mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven. 

Laat het deeg afkoelen en was ondertussen de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien door de helft. Verdeel de advocaatmousse over de beide bodems, dit kan met een spuitzak of lepel.

Verdeel er dan de aardbeien over en garneer met geraspte pure chocolade. Geniet van deze lekkere aardbeien-advocaat slof!  

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
591.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
50 g
34.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.18 g
17.48 g
Eiwitten
8.81 g
Vezels
2.52 g
Natrium
82.51 mg
Mineralen
Ijzer
2.27 mg
Calcium
74.17 mg
Magnesium
10.13 mg
Kalium
10.13 mg
Fosfor
65.93 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.38 µg
Vitamines
Vitamine C
0.33 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.32 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.22 µg
Foliumzuur
11.53 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardbeien-advocaat slof"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.