Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-advocaat-slof
Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd
Begin met het maken van de advocaatmousse. Week hiervoor 2 gelatineblaadjes in koud water en verwarm ondertussen advocaat samen met 25 gram suiker in het kleine sauspannetje. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme advocaat. Laat dit enkele minuten afkoelen en klop ondertussen 150 ml room tot yoghurt dikte. Meng de lobbige slagroom met het advocaatmengsel en ontvet dan de kom en garde van je elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft, voeg 25 gram suiker toe en klop nog even door. Meng dan het advocaatmengsel met geslagen eiwit en laat de mousse hierna opstijven in de koelkast.
Meng 100 gram suiker, 80 gram witte basterdsuiker met 180 gram zachte boter tot dit goed gemengd is. Meng in een aparte kom een snufje zout met bloem, amandelmeel en het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de boter en voeg als laatste de eidooier toe. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze dan minimaal een half uur in de koelkast.

Aardbeien-advocaat slof
Aardbeien-advocaat slof afmaken -- 25 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de sloffenring in met boter en rol het deeg uit op bakpapier. Gebruik de sloffenring om het deeg uit te steken, als je 2 ringen hebt kun je er 2 tegelijk bakken. Heb je er maar 1, dan dien je ze per stuk te bakken aangezien de ring eromheen blijft zitten tijdens het bakken. Bak het sloffendeeg mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat het deeg afkoelen en was ondertussen de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien door de helft. Verdeel de advocaatmousse over de beide bodems, dit kan met een spuitzak of lepel. Verdeel er dan de aardbeien over en garneer met geraspte pure chocolade. Geniet ervan!