Het brosse sloffendeeg gevuld met een heerlijke romige advocaat mousse is overheerlijk. Deze aardbeien-advocaat slof is makkelijk te maken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-advocaat-slof
Meng 100 gram suiker, 80 gram witte basterdsuiker met 180 gram zachte boter tot dit goed gemengd is. Meng in een aparte kom een snufje zout met bloem, amandelmeel en het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de boter en voeg als laatste de eidooier toe. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze dan minimaal een half uur in de koelkast.
Aardbeien-advocaat slof
Vet de sloffenring in met boter en rol het deeg uit op bakpapier. Gebruik de sloffenring om het deeg uit te steken, als je 2 ringen hebt kun je er 2 tegelijk bakken. Heb je er maar 1, dan dien je ze per stuk te bakken aangezien de ring eromheen blijft zitten tijdens het bakken. Bak het sloffendeeg mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat het deeg afkoelen en was ondertussen de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien door de helft. Verdeel de advocaatmousse over de beide bodems, dit kan met een spuitzak of lepel. Verdeel er dan de aardbeien over en garneer met geraspte pure chocolade. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.