Dit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing.
Perziken zijn het ultieme zomerfruit, heerlijk sappig en zoet van smaak. De perzik doet het goed in hartige en zoete gerechten, in combinatie met room is de perzik perfect in zelfgemaakt perzik ijs.
De perziken die ik heb gebruikt komen uit eigen tuin en elke perzik is anders van smaak, de ene is net iets zoeter dan de andere perzik. Proef daarom altijd of het mengsel zoet genoeg is en voeg indien nodig een beetje extra suiker of eventueel honing toe.
Je kunt dit perzik roomijs eventueel zonder ijsmachine maken, maar dan zal het roomijs niet luchtig en zacht van textuur worden. Je kunt het roommengsel dan in een bak invriezen en zelf regelmatig roeren tot het mengsel genoeg bevroren is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-08-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de perziken 1 tot 2 minuten in het kokende water en plaats ze dan direct in koud water zodat ze niet te zacht zullen worden.
Je kunt de schil nu makkelijk verwijderen. Verwijder ook de pit en plaats de perziken zonder schil en pit in een blender. Je zult nu ongeveer 600 gram perziken overhouden, maak hier een gladde puree van.
Verwarm 400 ml room samen met 250 ml volle melk in een middelgrote pan. Zorg dat de room niet zal koken.
Roer de eidooiers samen met 150 gram suiker glad met een garde. Voeg een beetje warme room toe en meng direct glad met de garde om klontjes te voorkomen.
Schenk het mengsel in de pan en meng goed met de rest van de room, zet het vuur laag en blijf roeren om aanbranden en klontjes te voorkomen.
Voeg de perzik puree toe en roer opnieuw glad. Laat het geheel ongeveer 5 minuten gaar worden op laag vuur en laat het mengsel dan volledig afkoelen.
Schenk het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai tot het mengsel bevroren is. De exacte tijd is afhankelijk van de ijsmachine, mijn machine doet er doorgaans 40 minuten over.
Schep het roomijs in een bak met deksel en zet in de vriezer om deze verder te laten bevriezen. Geniet ervan!
Welke perziken voor perzik roomijs?
Je kunt allerlei soorten perzik gebruiken om zelf roomijs te maken, zoals gele, witte, rode of platte perziken.
Kan ik zelfgemaakt roomijs direct serveren?
De temperatuur van een standaard vriezer is eigenlijk net iets te koud voor ijs. Daarom is het ijs te hard om direct te scheppen wanneer je deze pas uit de vriezer hebt gehaald.
Haal het ijs daarom ongeveer 15 tot 20 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.