Perzik roomijs

(4)

Dit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing. Laat een reactie achter

Perziken zijn het ultieme zomerfruit, heerlijk sappig en zoet van smaak. De perzik doet het goed in hartige en zoete gerechten, in combinatie met room is de perzik perfect in zelfgemaakt perzik ijs.

De perziken die ik heb gebruikt komen uit eigen tuin en elke perzik is anders van smaak, de ene is net iets zoeter dan de andere perzik. Proef daarom altijd of het mengsel zoet genoeg is en voeg indien nodig een beetje extra suiker of eventueel honing toe. 

Je kunt dit perzik roomijs eventueel zonder ijsmachine maken, maar dan zal het roomijs niet luchtig en zacht van textuur worden. Je kunt het roommengsel dan in een bak invriezen en zelf regelmatig roeren tot het mengsel genoeg bevroren is.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Perzik roomijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram rijpe perziken
  • 4 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 400 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
Perzik roomijs Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • blender
  • siliconen spatel
  • middelgrote kom
  • garde
  • ijsmachine
  • bak met deksel

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perzik-roomijs


Perzik puree maken – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de perziken 1 tot 2 minuten in het kokende water en plaats ze dan direct in koud water zodat ze niet te zacht zullen worden. 

Je kunt de schil nu makkelijk verwijderen. Verwijder ook de pit en plaats de perziken zonder schil en pit in een blender. Je zult nu ongeveer 600 gram perziken overhouden, maak hier een gladde puree van.

Perzik roomijs
Perzik roomijs

Het perzik roomijs maken – 1 uur + wachttijd

Verwarm 400 ml room samen met 250 ml volle melk in een middelgrote pan. Zorg dat de room niet zal koken.

Roer de eidooiers samen met 150 gram suiker glad met een garde. Voeg een beetje warme room toe en meng direct glad met de garde om klontjes te voorkomen.

Schenk het mengsel in de pan en meng goed met de rest van de room, zet het vuur laag en blijf roeren om aanbranden en klontjes te voorkomen.

Voeg de perzik puree toe en roer opnieuw glad. Laat het geheel ongeveer 5 minuten gaar worden op laag vuur en laat het mengsel dan volledig afkoelen.

Zelfgemaakt perzik roomijs
Zelfgemaakt perzik roomijs

Schenk het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai tot het mengsel bevroren is. De exacte tijd is afhankelijk van de ijsmachine, mijn machine doet er doorgaans 40 minuten over.

Schep het roomijs in een bak met deksel en zet in de vriezer om deze verder te laten bevriezen. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Perzik roomijs: Veel gestelde vragen

Welke perziken voor perzik roomijs?

Je kunt allerlei soorten perzik gebruiken om zelf roomijs te maken, zoals gele, witte, rode of platte perziken.

Kan ik zelfgemaakt roomijs direct serveren?

De temperatuur van een standaard vriezer is eigenlijk net iets te koud voor ijs. Daarom is het ijs te hard om direct te scheppen wanneer je deze pas uit de vriezer hebt gehaald. 

Haal het ijs daarom ongeveer 15 tot 20 minuten voor het serveren uit de vriezer.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.