Ohmydish.nl


Cakerol met frambozen

Een overheerlijke cakerol met frambozen en frisse roomkaas. Het ziet er feestelijk uit en is niet zo moeilijk als deze eruit ziet. Zorg ervoor dat je cake niet te dun is, dan komt het zeker goed!

Cakerol met frambozen
40 minuten 8 personen Taart en cake
Cakerol met frambozen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • snuf zout
  • 50 gram roomboter
  • poedersuiker
  • 125 gram naturel roomkaas
  • 125 gram mascarpone
  • 4 eetlepels frambozenjam
  • verse frambozen
Cakerol met frambozen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • schone theedoek
  • kleine kom
  • garde

Bereiden

40 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cakerol-met-frambozen


Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Besmeer het bakpapier met boter. Klop 4 eieren samen met 100 gram suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Smelt ondertussen 50 gram roomboter en voeg deze ook toe aan de eieren. Voeg dan ook geleidelijk de bloem met een snufje zout toe en zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.

Verdeel het beslag over het bakpapier met een spatel, zorg dat de cake niet te dun gaat worden. Maak een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Bak de cake gaar in ongeveer 10 minuten.

Leg een schone theedoek klaar met een laag poedersuiker eroverheen. Zodra de cake gaar is, verplaats je deze meteen naar de theedoek met poedersuiker en verwijder het bakpapier.

Rol de cake dan meteen voorzichtig op, omdat deze nog warm is gaat dit heel gemakkelijk. Laat de cakerol dan in de theedoek afkoelen. 

Cakerol met frambozen
Cakerol met frambozen

Cakerol met frambozen afmaken -- 10 minuten

Meng de roomkaas samen met mascarpone tot een glad mengsel. Voeg ongeveer 4 eetlepels poedersuiker toe, je kunt het naar smaak net zo zoet maken als je zelf wilt.

Haal de cakerol uit de theedoek en besmeer de bovenkant met een laag roomkaas-mascarpone en daarop een dunne laag frambozenjam. Zorg dat je het niet te dik smeert, dan kun je de cake niet meer goed oprollen.

Rol de cake op en besmeer de buitenkant met de rest van de roomkaas-mascarpone. Snijd de uiteindes eventueel recht af. Maak af met verse frambozen en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kipsaté

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.