Een overheerlijke cakerol met frambozen en frisse roomkaas. Het ziet er feestelijk uit en is niet zo moeilijk als deze eruit ziet. Zorg ervoor dat je cake niet te dun is, dan komt het zeker goed!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-03-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Besmeer het bakpapier met boter. Klop 4 eieren samen met 100 gram suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Smelt ondertussen 50 gram roomboter en voeg deze ook toe aan de eieren. Voeg dan ook geleidelijk de bloem met een snufje zout toe en zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel het beslag over het bakpapier met een spatel, zorg dat de cake niet te dun gaat worden. Maak een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Bak de cake gaar in ongeveer 10 minuten.
Leg een schone theedoek klaar met een laag poedersuiker eroverheen. Zodra de cake gaar is, verplaats je deze meteen naar de theedoek met poedersuiker en verwijder het bakpapier.
Rol de cake dan meteen voorzichtig op, omdat deze nog warm is gaat dit heel gemakkelijk. Laat de cakerol dan in de theedoek afkoelen.
Meng de roomkaas samen met mascarpone tot een glad mengsel. Voeg ongeveer 4 eetlepels poedersuiker toe, je kunt het naar smaak net zo zoet maken als je zelf wilt.
Haal de cakerol uit de theedoek en besmeer de bovenkant met een laag roomkaas-mascarpone en daarop een dunne laag frambozenjam. Zorg dat je het niet te dik smeert, dan kun je de cake niet meer goed oprollen.
Rol de cake op en besmeer de buitenkant met de rest van de roomkaas-mascarpone. Snijd de uiteindes eventueel recht af. Maak af met verse frambozen en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.