Ohmydish.nl


Zomervruchten

 

Bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit

30 minuten 8 personen

Haal de zon in huis met deze simpele bladerdeegtaart met rozenbotteljam en fruit. Je kunt ook ander soort fruit gebruiken, zoals aardbeien of blauwe bessen.


Clafoutis met mirabellen

1 uur 8 personen

Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Een soort kleine pruimen-kersen.


Mangotaart

55 minuten 12 personen

Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Kan gemaakt worden met verse of diepvries mango.


Aardbeien en frambozentoetje in een glas

20 minuten 4 personen

Dit aardbeien en frambozentoetje in een glas is super makkelijk en is klaar binnen 20 minuten. Een heerlijk zomers dessert met yoghurt en koekjes.


Pruimenvlaai

1 uur 30 minuten 12 personen

Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.


Amarena kersen

1 uur 30 minuten 8 personen

Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.


Kokos-mango tartelettes

1 uur 5 minuten 12 personen

Deze heerlijke kokos-mango tartelettes zijn kleine frisse taartjes boordevol mango en kokos, met een vleugje witte chocolade. Met zelfgemaakte taartbodem.


Cakerol met frambozen

40 minuten 8 personen

Een overheerlijke cakerol met frambozen en frisse roomkaas. Het ziet er feestelijk uit en is niet zo moeilijk als deze eruit ziet. Zorg ervoor dat je cake niet te dun is, dan komt het zeker goed!


Perzikvlaai

1 uur 40 minuten 12 personen

Een Limburgse perzikvlaai is een klassieker, geliefd door velen. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk fruitig en fris.


Pavlova met perzik en kiwi

1 uur 6 personen

Een heerlijk fruitige pavlova met perzik en kiwi is makkelijk te maken, alleen nog even geduld terwijl hij in de oven staat. Dat wordt smullen!


Clafoutis - kersengebak

1 uur 8 personen

Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.


Aardbeien-mascarpone toetje

15 minuten 4 personen

Een zomers aardbeien-mascarpone toetje dat super makkelijk is. Binnen een kwartiertje klaar, dus des te sneller kun je ervan genieten!


Frambozenmousse

15 minuten 6 personen

Een zachte en romige frambozenmousse is zo gemaakt. Heerlijk voor elke gelegenheid. Kun jij wachten tot deze uit de koelkast mag?


Aardbeien-advocaat slof

55 minuten 8 personen

Het brosse sloffendeeg gevuld met een heerlijke romige advocaat mousse is overheerlijk. Deze aardbeien-advocaat slof is makkelijk te maken.


'Gezonde' rabarber schuim vlaai

1 uur 40 minuten 12 personen

Een ouderwetse rabarber schuim vlaai, maar dan met speltbloem en kokosbloesemsuiker en daarom (best) 'gezond'. Gemaakt met een typische gist vlaaienbodem.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.