Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amarena-kersen
Was de kersen, verwijder alle steeltjes en ontpit de kersen. Je kunt hiervoor verschillende soorten ontpitters gebruiken, als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken. Dit is wel erg veel werk!
Voor een snelle versie kun je alle ingrediënten tegelijk aan de pan toevoegen en koken tot deze stroperig zijn geworden. Mijn versie heeft een aantal dagen wachttijd nodig, maar het resultaat zal je zeker niet tegenvallen.
Amarena kersen
Op dag 2 voeg je nogmaals 100 gram suiker toe aan de siroop en breng deze opnieuw aan de kook. Zodra deze kookt voeg je de kersen toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de kersen in de siroop nu weer volledig afkoelen. Verplaats de kersen nogmaals naar de kom en zet ze beide nog een dag in de koelkast.
Op dag 3 voeg je de laatste 100 gram suiker toe aan de siroop en breng weer aan de kook. Zodra deze kookt voeg je weer de kersen toe en breng aan de kook. Voeg de resterende 6 eetlepels amaretto toe en laat de kersen nogmaals afkoelen.
Zet de kersen samen met de siroop weer in de koelkast, dit keer voor ongeveer 2 dagen. De smaken zullen zo ontzettend intrekken voor heerlijke siroopachtige kersen.
Zet de kersen met siroop opnieuw op het vuur, dit keer laat je de siroop in dikken tot deze mooi stroperig is. Zet ondertussen de weckpotten klaar, deze kun je makkelijk steriel maken door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water. Verdeel de warme kersen met siroop over de weckpotten, draai de deksel erop en zet ze ongeveer een half uur lang omgekeerd op het aanrecht.
Laat ze daarna, niet meer omgekeerd, volledig afkoelen. De kersen zijn nu ontzettend lang houdbaar, mits deze op een donkere plek bewaard worden zonder teveel temperatuurschommelingen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.