Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-06-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
De kersensoort die wij hier gebruiken is vrij licht rood van kleur, hoe dieper rood/paars je kersen zijn hoe donkerder de siroop zal worden. Was de kersen, verwijder alle steeltjes en ontpit de kersen.
Je kunt hiervoor verschillende soorten ontpitters gebruiken, als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken. Dit is wel erg veel werk!
Tip: Voor een snelle versie kun je alle ingrediënten tegelijk aan de pan toevoegen en koken tot deze stroperig zijn geworden. Deze versie heeft een aantal dagen wachttijd nodig, maar het resultaat zal je zeker niet tegenvallen.
Breng 1 liter water samen met 300 gram suiker en 2 eetlepels amaretto aan de kook. Voeg de kersen toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de kersen nu volledig afkoelen en verplaats ze dan naar een kom.
Houd de siroop in de pan en de kersen in de kom en zet deze beide een dag in de koelkast. Op dag 2 voeg je nogmaals 100 gram suiker toe aan de siroop en breng deze opnieuw aan de kook.
Zodra deze kookt voeg je de kersen toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de kersen in de siroop nu weer volledig afkoelen. Verplaats de kersen nogmaals naar de kom en zet ze beide nog een dag in de koelkast.
Op dag 3 voeg je de laatste 100 gram suiker toe aan de siroop en breng weer aan de kook. Zodra deze kookt voeg je weer de kersen toe en breng aan de kook. Voeg de resterende 6 eetlepels amaretto toe en laat de kersen nogmaals afkoelen.
Zet de kersen samen met de siroop weer in de koelkast, dit keer voor ongeveer 2 dagen. De smaken zullen zo ontzettend intrekken voor heerlijke siroopachtige kersen.
Zet de kersen met siroop opnieuw op het vuur, dit keer laat je de siroop in dikken tot deze mooi stroperig is. Zet ondertussen de weckpotten klaar, deze kun je makkelijk steriel maken door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water.
Verdeel de warme kersen met siroop over de weckpotten, draai de deksel erop en zet ze ongeveer een half uur lang omgekeerd op het aanrecht. Laat ze daarna, niet meer omgekeerd, volledig afkoelen.
De kersen zijn nu ontzettend lang houdbaar, mits deze op een donkere plek bewaard worden zonder teveel temperatuurschommelingen. Geniet van de zelfgemaakte amarena kersen!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.