Amarena kersen

(9)

Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Amarena kersen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram kersen
  • 1 liter water
  • 500 gram suiker
  • 8 eetlepels amaretto
Amarena kersen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kersen ontpitter
  • grote pan
  • vergiet of schuimspaan
  • grote kom
  • 4 steriele jampotten

Bereiding


Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amarena-kersen


Voorbereiding -- 30 minuten

De kersensoort die wij hier gebruiken is vrij licht rood van kleur, hoe dieper rood/paars je kersen zijn hoe donkerder de siroop zal worden.

Was de kersen, verwijder alle steeltjes en ontpit de kersen. Je kunt hiervoor verschillende soorten ontpitters gebruiken, als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken. Dit is wel erg veel werk!

Voor een snelle versie kun je alle ingrediënten tegelijk aan de pan toevoegen en koken tot deze stroperig zijn geworden. Mijn versie heeft een aantal dagen wachttijd nodig, maar het resultaat zal je zeker niet tegenvallen.

Amarena kersen Amarena kersen

Amarena kersen maken -- 1 uur + wachttijd

Breng 1 liter water samen met 300 gram suiker en 2 eetlepels amaretto aan de kook. Voeg de kersen toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de kersen nu volledig afkoelen en verplaats ze dan naar een kom. Houd de siroop in de pan en de kersen in de kom en zet deze beide een dag in de koelkast.

Op dag 2 voeg je nogmaals 100 gram suiker toe aan de siroop en breng deze opnieuw aan de kook. Zodra deze kookt voeg je de kersen toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de kersen in de siroop nu weer volledig afkoelen. Verplaats de kersen nogmaals naar de kom en zet ze beide nog een dag in de koelkast.

Op dag 3 voeg je de laatste 100 gram suiker toe aan de siroop en breng weer aan de kook. Zodra deze kookt voeg je weer de kersen toe en breng aan de kook. Voeg de resterende 6 eetlepels amaretto toe en laat de kersen nogmaals afkoelen.

Zet de kersen samen met de siroop weer in de koelkast, dit keer voor ongeveer 2 dagen. De smaken zullen zo ontzettend intrekken voor heerlijke siroopachtige kersen.

Zet de kersen met siroop opnieuw op het vuur, dit keer laat je de siroop in dikken tot deze mooi stroperig is. Zet ondertussen de weckpotten klaar, deze kun je makkelijk steriel maken door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water. Verdeel de warme kersen met siroop over de weckpotten, draai de deksel erop en zet ze ongeveer een half uur lang omgekeerd op het aanrecht.

Laat ze daarna, niet meer omgekeerd, volledig afkoelen. De kersen zijn nu ontzettend lang houdbaar, mits deze op een donkere plek bewaard worden zonder teveel temperatuurschommelingen.


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Makkelijke barbecuesaus
Volgend recept →
Kruidenomelet met garnalen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!